choice

Ένα διασκεδαστικό μουσείο τρισδιάστατης τέχνης

Στη Μανίλα των Φιλιππίνων υπάρχει ένα μουσείο το οποίο διαφέρει από τα συνηθισμένα.

Στα παραδοσιακά μουσεία ο επισκέπτης συνηθίζεται να κρατά μια απόσταση ασφαλείας από τα έργα τέχνης, ενώ στο συγκεκριμένο μουσείο επιβάλλεται να γίνει...ένα με τα εκθέματα.
Με τον τρόπο αυτό, η περιήγηση στους χώρους του μουσείου μετατρέπεται σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για το μουσείο τρισδιάστατης τέχνης Art In Island, το οποίο μάλιστα είναι το μεγαλύτερο του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο, με περισσότερα από 200 εκθέματα.

Ένας παλιός σταθμός λεωφορείων μετατράπηκε σε έναν χώρο που φιλοξενεί τρισδιάστατα έργα ζωγραφικής, τα οποία αν φωτογραφηθούν από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία, δημιουργούν οφθαλμαπάτες κάνοντας τον επισκέπτη να αισθάνεται μέρος των εκθεμάτων.

Το μουσείο διαιρείται σε 11 ενότητες αφιερωμένες όλες σε ένα διαφορετικό θέμα και τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί από 4 Φιλιππινέζους και 18 Κορεάτες καλλιτέχνες.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει και η Blyth Cambaya, γραμματέας του ξεχωριστού αυτού μουσείου, “Τα έργα δεν είναι ολοκληρωμένα αν δεν συμμετέχεις και εσύ σε αυτά, αν δεν φωτογραφηθείς μαζί τους ”.

Το Art In Island  άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2014 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!