choice

Μία νέα “πυραμίδα” ετοιμάζεται στο Κάιρο!

Κάιρο ή αν προτιμάτε Αλ Καχίρα (al-Qāhira)!

Η πόλη των χιλίων μιναρέδων, η πόλη που πραγματοποιεί ένα συνεχές ταξίδι στο χρόνο και στους πολιτισμούς, η πόλη με το διάσιμο παζάρι του Han el Halil και το μουσείο των Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου.

Η γοητευτική και πολύβουη αιγυπτιακή πρωτεύουσα ετοιμάζεται να αποκτήσει μία καινούργια “πυραμίδα”.

Η Κυβέρνηση της χώρας, επιθυμώντας να αποτίσει φόρο τιμής στο διασημότερο σύμβολό της, την πυραμίδα, αποφάσισε να προσθέσει στον ορίζοντα του Καΐρου, μία άκρως εντυπωσιακή κατασκευή ύψους 200 μέτρων.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Στέγασης Moustafa Madbouli, πριν από μερικές ημέρες, ανακοίνωσε την κατασκευή ενός γιγαντιαίου ουρανοξύστη σε σχήμα πυραμίδας στο Sheikh Zayed City. Οι πρώτες μακέτες απεικονίζουν ένα εντυπωσιακό κτήριο που μάλιστα είναι το ψηλότερο της χώρας αλλά και μεγαλύτερο σε ύψος από τη Μεγάλη Πυραμίδα.

Στο έργο έχει δοθεί η ονομασία Zayed Crystal Spark και θα λειτουργήσει ως εμπορικό κέντρο με καταστήματα, γραφεία και χώρους αναψυχής. Η νέα “πυραμίδα” της Αιγύπτου πρόκειται να κατασκευαστεί σε μία έκταση 8,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο «26ης Ιουλίου».