choice

Museum of the Future: Ετοιμάζεται το νέο στολίδι του Dubai

Είναι γνωστό σε όλους ότι στο Dubai υπάρχουν τα πιο ευφάνταστα κτίρια που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Το νέο αρχιτεκτονικό θαύμα του αραβικού κράτους ονομάζεται Museum of the Future (Μουσείο του Μέλλοντος) και αναμένεται να κοστίσει 136 εκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το κτίριο το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στους Emirates Towers, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το 2017 και εκτός από μουσείο θα αποτελεί και εργαστήρι καινοτομιών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο σεΐχης του Dubai “...θα είναι ένας προορισμός για τους καλύτερους και εξυπνότερους εφευρέτες και επιχειρηματίες, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ώστε τα δημιουργικά μυαλά να δοκιμάσουν και να προωθήσουν τις ιδέες τους για φουτουριστικά πρωτότυπα και υπηρεσίες  ...”

Το σχήμα του εντυπωσιακού κτιρίου από χάλυβα είναι οβάλ και εξωτερικά θα διακοσμηθεί με την ποίηση του σεΐχη Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Θα διαθέτει ολογραφική τεχνολογία που θα αναπαράγει περιεχόμενο όπως κάνουν οι μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες. Μάλιστα ορισμένα μεγάλα τμήματα του κτίσματος, αναμένεται να κατασκευαστούν με τη χρήση 3D εκτυπωτών.

Το Museum of the Future σκοπεύει να φέρει σε επαφή τους εφευρέτες, τους σχεδιαστές και τους ερευνητές, παρουσιάζοντας μια σειρά από τεχνολογίες στην αυτοκινητοβιομηχανία, στη ρομποτική, στη γενετική και σε άλλους τομείς. Η κυβέρνηση ελπίζει πως το νέο στολίδι του Dubai θα προσελκύσει τουρισμό συμβάλλοντας στην οικονομία του κράτους.

Απολαύστε το φουτουριστικό video για το Μουσείο του Μέλλοντος.