choice

Η Ακρόπολη στη 2η θέση των πιο σημαντικών προορισμών του κόσμου σύμφωνα με το CNN

“Οι 8 τουριστικές "παγίδες" που αξίζουν για να τις επισκεφθεί κανείς”!

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου δημοσιεύματος του CNN το οποίο παρουσιάζει τα 8 μέρη του κόσμου που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος, έστω και αν είναι ακριβά, θορυβώδη ή τα έχει επισκεφτεί στο παρελθόν.

Μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του, χαριτολογώντας, αποκαλεί τα 8 μέρη “τουριστικές παγίδες” που αιχμαλωτίζουν τους επισκέπτες και τους “αναγκάζουν” να ξαναγυρνούν σε αυτά ξανά και ξανά.

Η Ακρόπολη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη σχετική οκτάδα, αφήνοντας πίσω της δημοφιλή παγκόσμια μνημεία.
Η άγρια σύγχρονη Αθήνα, μπορεί να προκαλέσει ένα πολιτισμικό σοκ σε όσους περιμένουν λευκά μάρμαρα σε κάθε γωνιά του δρόμου, αλλά για τους περισσότερους η πιο ενοχλητική εμπειρία είναι η πολύωρη αναμονή για ένα εισιτήριο στην Ακρόπολη, δίπλα σε φύλακες και λαοθάλασσα επισκεπτών.

Η ανάβαση στην Ακρόπολη γίνεται υπό τον καυτό ήλιο, παρέα με χιλιάδες άλλους τουρίστες, αλλά στην κορυφή θα καταλάβετε γιατί εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο και συνεχίζουν να έρχονται ξανά και ξανά.

Εδώ βρίσκεται η καρδιά της Αθήνας και ίσως ολόκληρης της Ελλάδας, σε ένα βάθρο ύψους 150 μέτρων. Η Ακρόπολη έχει υποστεί χιλιάδες χρόνια πολέμων, κλοπής των λίθων, την τιμωρία από τον καυτό ήλιο αλλά παραμένει ακόμη εκεί. Εμπνευστείτε από αυτό, σφίξτε τα δόντια σας γιατί πραγματικά το αξίζει” αναφέρει το σχετικό άρθρο.

Δείτε ποια είναι η νικήτρια οκτάδα σύμφωνα με το CNN

1 Taj Mahal, Ινδία
2 Ακρόπολη, Αθήνα
3 London Underground, Λονδίνο
4 Khao San Road, Μπανγκόκ
5 SacreCoeur, Παρίσι
6 Stonehenge, Βρετανία
7 Statue of Christ the Redeemer (Cristo Redentor), Ρίο Ντε Τζανέιρο
8 Grand Canyon, Αριζόνα