choice

Ταξίδι στο σύμπαν μας μέσα σε 6 λεπτά

Πριν από έναν χρόνο περίπου Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν βαρυτικά κύματα από το Big Bang, βρήκαν το “σημάδι” που άφησε στον ουρανό η ταχύτατη ανάπτυξη του διαστήματος, η οποία συνέβη κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη δημιουργία των πάντων.

Αυτή η σημαντική ανακάλυψη έριξε περισσότερο φως στο μυστήριο της βαρύτητας αλλά και στις απαρχές της δημιουργίας του Σύμπαντος, ενώ για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τη Γενική Θεωρία Σχετικότητας του Albert Einstein.

Το Σύμπαν συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον της ανθρωπότητας, μια και ο άνθρωπος είχε ανέκαθεν την έμφυτη τάση να το γνωρίσει και να το κατανοήσει. Αστροφυσικοί του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, δημιούργησαν ένα video 6 λεπτών το οποίο μας ταξιδεύει στο γνωστό μας Σύμπαν, ξεκινώντας από τα Ιμαλάια για να καταλήξει στο περίφημο Big Bang.

Μέσα σε λίγα λεπτά ξεδιπλώνεται μπροστά μας ένας κόσμος που περιέχει περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα μόνο στον Γαλαξία μας, και περίπου 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες. Από αυτούς μόνο οι 3.000 είναι ορατοί. Ένας κόσμος με διάμετρο σχεδόν 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός, με το παρατηρήσιμο Σύμπαν να είναι μόνο 13.7 δισ. έτη φωτός. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως μπορούμε να δούμε μόνο ένα μικρό κομμάτι του Σύμπαντος.

Το video που ακολουθεί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!