choice

Η εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα Capilano

Στο Βόρειο Vancouver του Καναδά, βρίσκεται μία κρεμαστή γέφυρα ιδιαίτερα εντυπωσιακή, την οποία μάλιστα σπεύδουν να περάσουν όσοι δεν φοβούνται τα ύψη αλλά και ορισμένοι όπου απλά θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.

Πρόκειται για τη γέφυρα Capilano, η οποία ενώνει τις δύο όχθες του ομώνυμου ποταμού και έχει μήκος 136 μέτρα ενώ κρέμεται 70 μέτρα από το έδαφος!

Λέγεται πως είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει δύο Boeing 747 στο μήκος της και αρκετά ψηλή ώστε να φτάνει έως το ύψος των ματιών του αγάλματος της Ελευθερίας. Όσο για το βάρος που είναι ικανή να σηκώσει; Καταφέρνει να αντέξει άνετα 96 ελέφαντες!

Η γέφυρα Capilano κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1889, με σκοπό να διευκολύνει το πέρασμα των κυνηγών στα δύο άκρα του δάσους. Τότε βέβαια, φτιάχτηκε με τα υλικά που υπήρχαν άφθονα προς διάθεση, δηλαδή με σχοινιά και σανίδες κέδρων. Αυτό φυσικά δεν της χάριζε τη σταθερότητα που θα έπρεπε...

Με το πέρασμα των χρόνων όμως, η γέφυρα ενισχύθηκε με χάλυβα και με κάθε απαραίτητο νέο υλικό και πλέον θεωρείται μία από τις πιο γερές και ασφαλέστερες κατασκευές.

Η κρεμαστή αυτή γέφυρα προσφέρει στους επισκέπτες ένα μοναδικό μείγμα περιπέτειας, ιστορίας και πολιτισμού, γεγονός που την καθιστά ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής. Η θέα από τη γέφυρα είναι ανεπανάληπτη μια το βλέμμα του επισκέπτη αγκαλιάζει τον ποταμό αλλά και το δάσος που απλώνεται μπροστά του.

Να σημειωθεί πως τη χρονιά που μας πέρασε η Capilano Bridge υποδέχτηκε σχεδόν 800.000 επισκέπτες.