choice

Όταν η φύση “συνθέτει” τη δική της μουσική!

Φυτά αιωνόβια και αειθαλές, τα bamboo μπορούν να φτάσουν και τα 40 μέτρα σε ύψος. Μεγαλώνουν το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας πανέμορφα δάση!

Το συγκεκριμένο δάσος καλύπτει μια έκταση 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στην βορειοδυτική λεκάνη του Kyoto στην Ιαπωνία. Αναπτύχθηκε από τη βασιλική οικογένεια Hata και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φυσικά τοπία της χώρας που συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών.

Πρόκειται για το “Δάσος των Bamboo” στο Sagano, ένα γαλήνιο μέρος στους πρόποδες του βουνού, που εντυπωσιάζει όχι μόνο με τη φυσική ομορφιά του αλλά και με τον ήχο που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των bamboo. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ήχος αποτελεί έναν από τους 100 διατηρητέους και αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους!

Οι επισκέπτες του δάσους ισχυρίζονται πως ο ήχος είναι ένα φυσικό δημιούργημα της μουσικής τέχνης, μία άρτια μουσική εκτέλεση που μόνο η φύση μπορεί να “συνθέσει”.

Οι τυχεροί που το επισκέπτονται, απολαμβάνουν τον περίπατό τους σε ένα μονοπάτι και στην πορεία τους συναντούν ναούς αλλά και ιερά της ιαπωνικής παράδοσης, όπως επίσης και πολλά εστιατόρια και καταστήματα μια και ολόκληρη η περιοχή έχει μετατραπεί σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.