choice

Πόση δύναμη κρύβει η φαντασία;

Ζούμε μέσα σε μία έντονη καθημερινότητα, αναλώνοντας την ενέργειά μας πολλές φορές χωρίς νόημα. Έχουμε σταματήσει να ονειρευόμαστε και να φανταζόμαστε το μέλλον μας, γιατί πολύ απλά ξεχνάμε τη δύναμη που κρύβεται μέσα μας.

Ο Ιούλιος Βερν είχε δηλώσει κάποτε: «όλα όσα μπορεί ο άνθρωπος να φανταστεί οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα», ενώ ο Αϊνστάιν διαβεβαίωνε πως: «όποιος έχει φαντασία βγάζει από το τίποτα έναν ολόκληρο κόσμο με μεγάλη ευκολία».

Ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία και στην ευημερία, προϋποθέτει να υιοθετήσουμε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης.  

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το κλειδί για την βελτίωση της οικονομική μας κατάστασης βρίσκεται στη δύναμη της φαντασίας!
Με τη βοήθειά της δημιουργούμε μια εικόνα αφθονίας και ευημερίας στο μυαλό μας, την οποία φέρνουμε ξανά και ξανά στη σκέψη μας μέχρι να μας γίνει βίωμα.
Η παραπάνω μέθοδος ονομάζεται «δημιουργικός οραματισμός» και σύμφωνα με τους ειδικούς λειτουργεί σαν μαγνήτης, έλκοντας τον πλούτο στη ζωή μας.

Επιπλέον θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε συχνά φράσεις που δηλώνουν ότι έχουμε την αφθονία που επιθυμούμε, καθώς το μυαλό μας μπορεί να πετύχει οτιδήποτε θελήσει, αρκεί βέβαια πρώτα να το πιστέψει.

Όταν πιστεύουμε ότι υπάρχει μόνο έλλειψη και ανεπάρκεια, οι πληροφορίες που θα περάσουν στον εγκέφαλο και δεν θα συμφωνούν με τις παραπάνω ιδέες μας, δυστυχώς θα απορριφθούν ως μη πραγματικές. Έτσι όταν δεχόμαστε πληροφορίες που μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική μας κατάσταση και δεν συμφωνούν με τις πεποιθήσεις μας, ο εγκέφαλός θα τις απορρίψει ή θα τις αγνοήσει.

Οι πρακτικές είναι απλές και πολλοί άνθρωποι όταν τις συνειδητοποιούν ξεκινούν με ενθουσιασμό, που πολύ συχνά όμως μετατρέπεται σε απογοήτευση όταν οι ευχές και οι προσδοκίες τους δεν πραγματοποιούνται.
 
Αυτό έχει να κάνει με τον χρόνο που χρειάζεται για να αλλάξουμε τις συνήθειες και τις πεποιθήσεις μας, ώστε να μπορέσουμε να τις προγραμματίσουμε ξανά από την αρχή με αισιοδοξία, για να μη χάσουμε την πίστη στη δύναμη του μυαλού μας.
Απομακρύνοντας τις σκέψεις που μας κρατούν κλειδωμένους σε μια δυσάρεστη πραγματικότητα και μας δημιουργούν σύγχυση, εντοπίζουμε την πραγματική φύση των φόβων μας και επιτρέπουμε την είσοδο μιας νέας και αισιόδοξης ενέργειας που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία.

Η φαντασία είναι η μακέτα της πραγματικότητας και το δημιούργημά σας που περιμένει να του εμφυσήσετε ζωή. Είστε ο δημιουργός που πάντοτε θα αναζητά, γιατί από εσάς φορτίζεται με ενέργεια, με στόχο να εμφανιστεί στην υλική σας πραγματικότητα.