choice

Εκπληκτικά "παγόβουνα" από την Zaria Forman

Η φύση έχει αποτελέσει και εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, μια και σε αυτήν υπάρχει πληθώρα “θεμάτων” που συγκινούν και γοητεύουν!

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνης Zaria Forman εντυπωσιάζει με τις ζωγραφικές αναπαραστάσεις που δημιουργεί και που είναι βασισμένες σε φωτογραφίες. Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την μητέρα της πριν χρόνια σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη. Η έμπνευση των έργων της Zaria, προέρχεται από τα ταξίδια που έκανε σαν παιδί μαζί με τους γονείς της και από τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τότε.

Οι δημιουργίες της είναι φτιαγμένες με παστέλ και αποκλειστικά με τα χέρια της, χωρίς τη βοήθεια πινέλου.

Η Zaria Forman μέσα από τη δουλειά της θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων, μα ταυτόχρονα παραδέχεται ότι με τα παστέλ σχέδια της δεν μπορεί να λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα του πλανήτη.

Η ζωγραφική είναι μια πράξη διαλογισμού για εμένα. Η ελπίδα μου είναι ότι ο θεατής μπορεί να μοιραστεί αυτή την εμπειρία της ήρεμης διαφυγής όταν βλέπει το έργο μου. Το νερό όταν το πάρετε και το βάλετε σε ένα φλιτζάνι, θα μοιάζει το ίδιο παντού. Οι διακυμάνσεις στην εμφάνισή του έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, τι είναι επάνω από αυτό, τι είναι κάτω από αυτό και πως το φως αντανακλά πάνω του” εξηγεί η ίδια.

Τα έργα της είναι πραγματικά εντυπωσιακά και δίνουν μία πλήρη διαδραστική απεικόνιση των παγόβουνων της Γροιλανδίας.
Πολλές από τις δημιουργίες της έχουν παρουσιαστεί μέσα από τη δημοφιλή σειρά House of Cards, ενώ ακόμα περισσότερες θα βρείτε στη σελίδα της Artsy.