choice

Έτσι θα είναι το πρώτο υπόγειο πάρκο!

Μπορεί να είναι δύσκολο για τον καθένα από εμάς να φανταστεί ένα πάρκο χωρίς ήλιο, όμως σε λίγα χρόνια από τώρα, ένα υπόγειο πάρκο θα είναι έτοιμο στο Manhattan της Νέας Υόρκης.

Η περιοχή που θα το φιλοξενήσει εκτείνεται τρία τετράγωνα από την Essex str. μέχρι την Clinton str. και αποτελεί τις εγκαταστάσεις ενός σταθμού λεωφορείων ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί εδώ και 116 χρόνια. 

Το ξεχωριστό αυτό πάρκο κάτω από τη γη, που έχει εγκριθεί από πολιτικούς και οργανώσεις, ετοιμάζεται πυρετωδώς και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Μπορεί ο ήλιος να μην υπάρχει, αλλά το φυσικό φως θα φτάνει στο υπόγειο με οπτικές ίνες.

Το φως του ήλιου θα περνά μέσα από μια ασπίδα κατασκευασμένη από γυαλί που θα βρίσκεται πάνω από τον συλλέκτη. Το φως θα αντανακλάται και θα συγκεντρώνεται σε ένα σημείο και κατόπιν θα κατευθύνεται υπόγεια. Στη συνέχεια θα μεταδίδεται σε μία ανακλαστική επιφάνεια μεταδίδοντας με τον τρόπο αυτό το ηλιακό φως στον υπόγειο χώρο.

Φυσικά θα υπάρχει και ένας επιπλέον τεχνητός φωτισμός, όπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμπληρώνει το ηλιακό φως ανακατεύθυνσης, όπως επίσης θα φανεί χρήσιμος και τις ημέρες με συννεφιά ή τις νύχτες.

Όταν το πάρκο ολοκληρωθεί οι επισκέπτες του θα είναι σε θέση να θαυμάσουν έναν χώρο μοναδικό, γεμάτο δέντρα, φυτά, λίμνες και μονοπάτια.