choice

Οι...τυχερές γούβες της Νότιας Αφρικής!

Στη Νότια Αφρική υπάρχουν πολλά μέρη όπου ο επισκέπτης νιώθει “μικρός” μπροστά στο μεγαλείο της φύσης.

Ένα από τα μέρη αυτά είναι και το Bourke's Luck Potholes ή αν προτιμάτε η Τύχη του Bourke's. Ο Tom Burke ήταν ένας χρυσοθήρας ο οποίος είχε εγκατασταθεί κοντά στην συγκεκριμένη περιοχή παρόλο που δεν είχε ίχνος χρυσού.

Ο ίδιος όμως προέβλεψε ότι θα βρεθεί μεγάλο κοίτασμα χρυσού εκεί κοντά και βγήκε αληθινός αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες. Έτσι λοιπόν το όνομα του τυχερού χρυσοθήρα συνδέθηκε με τον συγκεκριμένο τόπο.

Έναν τόπο απίστευτης φυσικής ομορφιάς, γεμάτο εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς από τεράστιες κολυμπήθρες. Οι κολυμπήθρες αυτές είναι αποτέλεσμα διάβρωσης εκατομμυρίων χρόνων και αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Εθνικού Πάρκου Kruger, το οποίο θεωρείται το σπουδαιότερο από τα εθνικά πάρκα της χώρας και το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στη Νότια Αφρική.

Οι κολυμπήθρες πέρα από την οπτική απόλαυση που προσφέρουν στον επισκέπτη, του δίνουν την ευκαιρία να κάνει και μια ευχή. Για τον λόγο αυτό ο πυθμένας τους είναι γεμάτος νομίσματα ως πληρωμή για την πραγματοποίηση της κάθε επιθυμίας! 

Φυσικά ας μην ξεχνάμε και τις δικές μας κολυμπήθρες, αυτές που βρίσκονται στο Πάπιγκο και που η ιστορία λέει πως ακόμη και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων απολάμβανε το μπάνιο του εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες.