choice

Η γυάλινη πεζογέφυρα της Tower Bridge που κόβει την ανάσα...

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα του Λονδίνου είναι η Tower Bridge, η κρεμαστή κινητή γέφυρα η οποία άνοιξε επίσημα το 1894.

Η γέφυρα πήρε το όνομά της από τον Πύργο του Λονδίνου μια και βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν και η κατασκευή της στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να εξυπηρετεί τον αυξημένο πληθυσμό της ανατολικής πλευράς της Βρετανικής πρωτεύουσας. Επειδή όμως δεν έπρεπε να διακοπεί η κυκλοφορία των μεγάλων καραβιών στον Τάμεση, η γέφυρα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ανοίγει. Το σχεδιαστικό αριστούργημα των Horace Jones και John Wolfe Barry έμελλε να γίνει ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Λονδίνου.

Πρόσφατα, η Tower Bridge απέκτησε γυάλινο πάτωμα δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν την βόλτα τους περίπου 42 μέτρα πάνω από τον Τάμεση, έχοντας θέα που σε ορισμένους προκαλεί ίλιγγο. Μία θέα που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη στην πόλη του Λονδίνου και που σίγουρα θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στο ήδη φημισμένο αξιοθέατο!

Η νέα αυτή κατασκευή κόστισε 1 εκατομμύριο βρετανικών λιρών και οι υπεύθυνοι της κατασκευής τονίζουν πως είναι απόλυτα ασφαλής και ανθεκτική. Κάθε κομμάτι του γυάλινου πατώματος ζυγίζει 370 κιλά και χρειάστηκαν 20 άτομα για να να τοποθετήσουν όλα ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Μάλιστα την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει μία νέα κατασκευή παράλληλη με αυτήν.

Την ανανεωμένη πεζογέφυρα της Tower Bridge μπορεί να την επισκεφτεί κανείς με εισιτήριο που κοστίζει μόλις 9 λίρες.