choice

«The Dark Hedges»: Μυστηριώδες και πανέμορφο!

Τον 18ο αιώνα η οικογένεια Stuart, αποφάσισε να κάνει την είσοδο του αρχοντικού της Gracehill House πιο εντυπωσιακή και επέλεξε έναν ομολογουμένως ιδιαίτερο και έξυπνο τρόπο. Φύτεψε οξιές στον δρόμο που καταλήγει στο αρχοντικό της για να προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών.
Τότε βέβαια, η οικογένεια των ευγενών δεν φανταζόταν πως δύο αιώνες αργότερα ο δρόμος αυτός θα ήταν ένας από τους πιο φωτογραφημένους στη Βόρεια Ιρλανδία!

Ονομάζεται «The Dark Hedges», αποτελεί τμήμα της οδού Bregagh Road  κοντά στο Armoy και είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για όσους επισκέπτονται την περιοχή. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φυσικό τούνελ από οξιές, όπου την ημέρα το φως του ήλιου «τρυπώνει» μέσα από τα κλαδιά δημιουργώντας πανέμορφα χρώματα, ενώ το βράδυ ο δρόμος αποκτά μία άγρια, σχεδόν απόκοσμη γοητεία!

Ένα τέτοιο φυσικό σκηνικό δεν θα μπορούσε να μην επιλεγεί για τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών (ανάμεσά τους και η σειρά Game Of Thrones) αλλά και για ντοκιμαντέρ. Φυσικά έχει αποτελέσει και έμπνευση πολλών ζωγράφων και φωτογράφων από ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταία 300 χρόνια οι οξιές που βρίσκονται στις δύο πλευρές του δρόμου έχουν ενωθεί, δημιουργώντας ένα απίστευτο θέαμα!

Τον δρόμο αυτό ακολουθεί και ένας θρύλος που λέει ότι μια υπερφυσική «Grey Lady» τον στοιχειώνει. Η υπερφυσική γυναικεία οντότητα εμφανίζεται μόνο το σούρουπο, γλιστράει αθόρυβα κατά μήκος του δρόμου και εξαφανίζεται στο βάθος πίσω από το τελευταίο δέντρο. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως είναι το φάντασμα μιας καμαριέρας η οποία έχασε τη ζωή της κάτω από περίεργες συνθήκες πριν από αιώνες. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα χαμένο πνεύμα από ένα εγκαταλειμμένο κοιμητήριο που φημολογείται ότι βρίσκεται κρυμμένο στην περιοχή.

Το «The Dark Hedges» είναι παραμυθένιο, μοναδικό και μοιάζει να έρχεται από τα βάθη του Κελτικού λυκόφωτος...