choice

Κολυμπώντας με τα παγόβουνα

Είναι γνωστός και ως “ο άνθρωπος που δεν αναπνέει”. Ο Δανός Stig Severinsen αγαπάει τις ακραίες προκλήσεις και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία, αφήνοντάς μας κυριολεκτικά άναυδους με τις επιδόσεις του.

Το 2010 τόλμησε να μπει σε μία πισίνα γεμάτη με καρχαρίες και κράτησε την αναπνοή του για 20 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα! Σχεδόν δύο χρόνια μετά, έσπασε το δικό του ρεκόρ, κρατώντας την αναπνοή του για 22 ολόκληρα λεπτά κατακτώντας το ρεκόρ Γκίνες!

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση και συγγραφέας του βιβλίου “Breatheology: The Art of Conscious Breathing” υποστηρίζει ότι: “Προσπαθώντας να ελέγξει κανείς την αναπνοή του, αντιλαμβάνεται καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται το σώμα με το μυαλό του, ενώ αυτό τον βοηθά να καταπολεμήσει το στρες, ανακουφίζει από τον πόνο και χαρίζει ευεξία”.

Ο Δανός λάτρης του νερού, είναι ο πρωταγωνιστής ενός video που έδωσε στη δημοσιότητα το National Geographic και έχει τον τίτλο "Κολυμπώντας με τα παγόβουνα". Τα πλάνα κόβουν την ανάσα, οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές και το κολύμπι κάτω από το παγόβουνο αποκαλύπτει έναν άγνωστο πανέμορφο κόσμο.

Το πρώτο μισό του video φιλοξενεί μία συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που πέφτουν οι παλμοί της καρδιάς μέσα στο κρύο νερό, ενώ ακολουθούν μαγευτικές εικόνες από το υποβρύχιο «κρυστάλλινο παλάτι».

Ο Stig Severinsen που έχει διδακτορικό στην ιατρική και μεταπτυχιακό στη βιολογία, διδάσκει την επιστήμη της αναπνοής στην Ακαδημία Breatheology, εκπαιδεύοντας σπουδαίους αθλητές.