choice

Hoverboard: Η σανίδα του skate που αιωρείται!

Τελικά, είναι θέμα χρόνου να βιώσουμε στην πραγματικότητα πολλά από τα φουτουριστικά gadgets που θαυμάζουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Αν πάνε όλα καλά με την χρηματοδότηση του project, θα εισβάλει στη ζωή μας το πρώτο πραγματικό hoverboard!
Οι δημιουργοί Jill και Gregg Henderson είναι αισιόδοξοι ότι θα εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση μέσα από την πλατφόρμα Kickstarter, ώστε να προσφέρουν την τεχνολογία στους developers τον Ιούλιο του 2015.

Το hoverboard διαθέτει τέσσερις μηχανές αιώρησης που παράγουν την απαιτούμενη ανυψωτική δύναμη για να σηκώνουν στον αέρα την σανίδα και ένα φορτίο 140 κιλών για 15 λεπτά, βασιζόμενο στη σχεδόν παρόμοια αλλά πανάκριβη μέθοδο αιώρησης Maglev που χρησιμοποιούν πολλά υπερταχεία τρένα.
 
Η ιδέα του project γεννήθηκε τα τελευταία χρόνια, όταν ο αρχιτέκτονας Greg Henderson αναζητούσε τρόπους για να δημιουργήσει ασφαλή αντισεισμικά κτίρια.
Κατά την διάρκεια των ερευνών του, ανακάλυψε έναν επαναστατικό τρόπο αποκόλλησης και αιώρησης κτιρίων με την βοήθεια ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Το παραπάνω project θα έβρισκε εφαρμογή τη χρονική στιγμή που θα χτυπούσε ο εγκέλαδος, ώστε το κτίριο να αιωρείται και να παραμένει ασφαλές για όσο διάστημα διαρκεί ο σεισμός.

Στην πορεία ο Greg διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να βρει έδαφος και εφαρμογή στις μεταφορές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η πρώτη ιπτάμενη σανίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφευρέτης του hoverboard δίνει πρόσβαση σε μια μικρογραφία της πατέντας του, σε όσους ερευνητές ενδιαφέρονται να εξελίξουν την ιδέα του και να μας καταπλήξουν με τις μελλοντικές δημιουργίες τους.

«Για αυτό επιλέξαμε το hoverboard: για να προσελκύσουμε την προσοχή. Εάν ένας στους 10 συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και άλλες χρήσεις, θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία» δήλωσε ο ίδιος.