choice

Ιδιαίτερα χαρισματικοί όσοι γεννήθηκαν Φθινόπωρο

Αλήθεια, εσείς ποιον μήνα γεννηθήκατε;

Όχι, δεν θέλουμε να μάθουμε το ζώδιό σας, ούτε έχουμε σκοπό να μιλήσουμε για αστρολογία. Είναι γεγονός, επιστημονικά αποδεδειγμένο, πως η εποχή που γεννιόμαστε μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξή μας αλλά και να μας “προικίσει” με διάφορα χαρακτηριστικά.

Θα αναφερθούμε σε μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Essex, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «International Journal of Sports Medicine» και αναφέρει το εξής: Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τους φθινοπωρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα χαρισματικά!

Όσοι λοιπόν έχετε γενέθλια Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ή Νοέμβριο, μπορείτε να αισθανθείτε υπερήφανοι για τα...καλά που σας χάρισε η μοίρα σας. Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο επιτυγχάνουν καλύτερες επιδόσεις σε πολλούς τομείς της ζωής τους, έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση και περισσότερη μυική δύναμη.
Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, τα παιδιά του φθινοπώρου τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα, πηδούν κατά 12% ψηλότερα και έχουν δύναμη που πολλοί θα ζήλευαν.

Παλαιότερες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου, έδειξαν πως τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο τείνουν να αγαπούν τα σπορ και να έχουν καλύτερες αθλητικές επιδόσεις από τα υπόλοιπα. Μάλιστα τα καταφέρνουν καλύτερα και στο σχολείο αφού οι γεννημένοι τους τρεις μήνες του φθινοπώρου είναι πιο πιθανό να περάσουν στο πανεπιστήμιο, σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Επιπλέον, όσοι ήρθαν στον κόσμο Οκτώβριο και Νοέμβριο έχουν στατιστικά μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής!

Οι γεννημένοι την εποχή αυτή, δεν έχουν βέβαια το....κοκαλάκι της νυχτερίδας, απλά χρωστούν την εύνοια αυτή στην μητέρα τους. Οι έγκυες που γεννούν τους φθινοπωρινούς μήνες ( έχει διαπιστωθεί ) πως φέρουν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D, η οποία παράγεται από την έκθεση στον ήλιο. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι διάφοροι παράγοντες (θερμοκρασία, ιώσεις, έκθεση στο ηλιακό φως...) ρυθμίζουν τις συνθήκες που επικρατούν στο ενδομήτριο περιβάλλον μέσα στο οποίο διαμορφώνεται ο νέος οργανισμός.

Και για να σας προσγειώσουμε λίγο εσάς τους γεννημένους το Φθινόπωρο, να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει και ένα μικρό μειονέκτημα μέσα σε όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα. Τα παιδιά του Φθινοπώρου έχουν αυξημένη πιθανότητα να νοσήσουν από αλλεργίες και άσθμα.