choice

Αυτή είναι η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο

Το ξενοδοχείο Terme Millepini στην ιταλική κοινότητα Montegrotto Terme μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει την βαθύτερη πισίνα του κόσμου.

Η πισίνα είναι γνωστή με το όνομα Y-40 The Deep Joy και φιγουράρει στην πρώτη θέση με το εντυπωσιακό βάθος των 40 μέτρων!

Το κολυμβητικό κέντρο έχει μετατραπεί σε ένα ιδανικό μέρος για σπηλαιοκαταδύσεις, καθώς ο φημισμένος αρχιτέκτονας Emanuele Boaretto διακόσμησε τον εσωτερικό χώρο με υπόγειες σπηλιές ενώ η ιδανική θερμοκρασία του νερού επιτρέπει στους δύτες να βουτούν σε μεγάλα βάθη χωρίς να φορούν τις στολές τους.

Ιδιαίτερα πρωτότυπη είναι και η υποβρύχια διάφανη σήραγγα που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βιώνουν την εμπειρία της πισίνας.

Η Y–40 είναι μοναδική στον τομέα της, χάρη στα ιαματικά νερά της, που δεν μπορούν να βρεθούν αλλού”, αναφέρει ο Boaretto, ο οποίος σχεδιάζει να ενσωματώσει την πισίνα στον περιβάλλοντα χώρο, καλύπτοντας όλο το κολυμβητικό κέντρο με γρασίδι."

Ο πατέρας της ελεύθερης κατάδυσης στην Ιταλία Enzo Maiorca, βοήθησε στην δημιουργία της εγκατάστασης ενώ η δύτρια Ilaria Molinari ενθουσίασε τους θεατές κολυμπώντας σε μεγάλο βάθος με ...ουρά γοργόνας.

Πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή της Deep Joy, η Nemo33 στις Βρυξέλλες ήταν η πιο βαθιά πισίνα εσωτερικού χώρου, με το βάθος της να φτάνει τα 34,5 μέτρα.
Σχεδιάστηκε από τον ειδικό στις καταδύσεις Βέλγο John Beernaerts και χρησιμοποιείται από κινηματογραφιστές για μαθήματα υποβρύχιων καταδύσεων και για λόγους αναψυχής.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη σε επιφάνεια πισίνα του κόσμου, βρίσκεται στο θέρετρο San Alfonso del Mar στην πόλη Algarrobo της Χιλής, με την έκταση της να ξεπερνά τα 80 στρέμματα, ενώ η κατασκευή της στοίχισε περισσότερο από 780 εκατομμύρια ευρώ.