choice

Μιλάνο, η πρωτεύουσα της μόδας

Ιταλία, γνωστή ως χώρα του έρωτα, του ρομάντζο, του φλερτ αλλά και του στυλ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εκεί εδρεύει και η πρωτεύουσα της μόδας που δεν είναι άλλη από το Μιλάνο. Η πόλη της φινέτσας εδώ και χρόνια συναγωνίζεται το Παρίσι για τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας της μόδας.

No1 προορισμός για shopping το Μιλάνο και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά μέσα από τις εκφράσεις που όλοι έστω και μια φορά έχουμε πει όπως «Πάμε για ψώνια στο Μιλάνο;»

Στα περιοδικά μόδας η πόλη αυτή πρωταγωνιστεί στις περισσότερες σελίδες είτε μέσα από τα fashion show της Εβδομάδας Μόδας, είτε μέσα από τις στιλάτες fashion bloggers και τα μοντέλα, είτε πάλι μέσα από τους παγκόσμιους κολοσσούς όπως Armani, Versace, Prada και πολλούς άλλους.

Μην ξεχνάμε όμως ότι η βόρεια πόλη της Ιταλίας, πέρα από την μόδα, είναι γνωστή και για την έντονη νυχτερινή της ζωή, για τα αξιοθέατά της, για το εξαιρετικό φαγητό της, για το ωραίο κρασί της και γενικά για την πλούσια κουλτούρα της.

Διάσημη σε όλο τον κόσμο για την λυρική της όπερα, με τη γνωστή Σκάλα του Μιλάνου ή αλλιώς Teatro alla Scala η όποια είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους θεατές της που είναι συνήθως κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ελίτ της πόλης.

Επόμενο σημείο αναφοράς αποτελεί η Biblioteca Ambrosiana όπου μπορεί κάποιος να βρει μεταξύ άλλων σχέδια και σημειωματάρια του Leonardo da Vinci.

Άλλα σημαντικά αξιοθέτα είναι:
Η Πλατεία Duomo (Piazza del Duomo). Στη πλατεία αυτή βρίσκεται το λαμπρό μνημείο της πόλης που είναι ο περίφημος καθεδρικός ναός της Duomo ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος γοτθικός ναός του κόσμου.

H Galleria Vittorio Emanuele II που βρίσκεται στη παραπάνω πλατεία, δεξιά του Duomo και είναι η Ιστορική Στοά Μαγαζιών. Εκεί επικρατεί η φήμη ότι ο αρχιτέκτονας της λίγο πριν την αποπεράτωση του έργου έχασε τη ζωή του πέφτοντας από κάποια σκαλωσιά.
Ο ιερός ναός Santa Maria delle Grazie, διάσημος για την τοιχογραφία «Μυστικός Δείπνος» του Leonardo da Vinci.
Και τέλος, αξιοθέατα αναμφίβολα αποτελούν οι βιτρίνες και τα ατελιέ των σχεδιαστών στο Quadrilatero d’Oro.

Πέρα από τα παραπάνω μπορείτε απλά να κάνετε μια βόλτα στα μπαράκια του Μιλάνου γεμάτα στυλ και design και να γευτείτε αυθεντικό ιταλικό καφέ espresso.

Και για τους λάτρεις των αυτοκινήτων μην ξεχνάμε παγκόσμιες εταιρείες όπως Alfa Romeo και Pirelli που έχουν την έδρα τους στο πολυσύχναστο Μιλάνο.

Ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές αποτελεί το Μιλάνο και ειδικά για τα ελληνικά γούστα καθώς δεν είναι τυχαία η λαϊκή ρήση “una fatsa una razza”. Αλλά μην ξεχνάμε ο απώτερος σκοπός εδώ είναι… τα ψώνια φυσικά.