choice

Φουτουρισμός και ψυχεδέλεια στα έγκατα της γης

Κάτω από το έδαφος της ρωσικής γης στην πόλη Yekaterinburg, βρίσκεται ένα παράξενο εγκαταλειμμένο αλατωρυχείο.

Το ορυχείο θα μπορούσε να είναι μία από τις πιο διάσημες γκαλερί Τέχνης στον κόσμο, καθώς η φύση φρόντισε να καλύψει τα τοιχώματά του με έναν μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας ένα φουτουριστικό και παράλληλα ψυχεδελικό τοπίο.

Ένας πολύχρωμος καμβάς με κόκκινες, πορτοκαλί και χρυσές αποχρώσεις απλώνεται στα τούνελ του ορυχείου, ενώ κυκλικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα και σχέδια εμφανίζονται πάνω στα τοιχώματα.

Υπεύθυνα για την πολύχρωμη διακόσμηση του ορυχείου είναι τα φυσικά στρώματα ενός ορυκτού με το όνομα καρναλλίτη, το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και έχει την ιδιότητα πολύ συχνά να αποκτά διάφορους χρωματισμούς.

Ο φωτογράφος Mikhail Mishainik παρέα με τον φακό του βρέθηκε 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και πέρασε αρκετές ημέρες και νύχτες εξερευνώντας τις κακοφωτισμένες στοές.
Οι φωτογραφίες που τράβηξε είναι εκπληκτικές και μας παρουσιάζουν ένα απίστευτα όμορφο θέαμα, που μόνο η φύση θα μπορούσε να δημιουργήσει.

"Τα ορυχεία είναι τεράστια και μετρούν πολλά χιλιόμετρα σε πλάτος και μήκος. Μια ενιαία σήραγγα μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από πέντε χιλιόμετρα", ανάφερε ο Mikhail στην Daily Mail.
"Μου είναι δύσκολο να περιγράψω πώς αισθάνομαι όταν βρίσκομαι εκεί κάτω. Χάνεις την αίσθηση του χρόνου, ο αέρας είναι πολύ ξηρός, και νιώθεις συνέχεια διψασμένος.  Όμως ο κίνδυνος είναι μέρος της διασκέδασης. Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα το να βρίσκεσαι μέσα σε κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν αντικρίσει από κοντά."

Για να επισκεφτείς το εγκαταλειμμένο αλατωρυχείο χρειάζεται ειδική άδεια και ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή, καθώς πέρα από το βαθύ σκοτάδι υπάρχει κίνδυνος από τις κατολισθήσεις και από τις αναθυμιάσεις μεθανίου και άλλων αερίων.

Πάντως, οι τυχεροί και τολμηροί επισκέπτες που θα βρεθούν στα έγκατα της Yekaterinburg σίγουρα θα αποζημιωθούν, γιατί το απόκοσμο τοπίο στην κυριολεξία κόβει την ανάσα!