choice

Βυθίζεται η πόλη του νερού

Βενετία, η πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας, ίσως και του κόσμου!

Αν σκεφτείτε ότι είναι μια πόλη χτισμένη πάνω σε μία ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται σε κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες, τότε θα καταλάβετε την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που μπορεί να σας περιβάλλει όταν θα περπατάτε ή μάλλον θα πλέετε ανάμεσα της.

Γνωστή ως «Πόλη του Νερού», «Πόλη των Μασκών», «Βασίλισσα της Αδριατικής», «Γαληνότατη», «Πόλη των Γεφυρών», «Επιπλέουσα Πόλη» και «Πόλη των Καναλιών».Τα ονόματα που της έχουν δοθεί δεν είναι τυχαία, καθώς, είναι μια πόλη χωρίς στεριά, φημισμένη για την ομορφιά της τοποθεσίας της, την αρχιτεκτονική της και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η Βενετία είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και όχι άδικα.

Τόση ομορφιά σίγουρα έχει κάποιο αντίκτυπο. Και μάλιστα μεγάλο…
Καθημερινό πρόβλημα για την Γαληνότατη αποτελεί η υψηλή στάθμη του νερού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η διάσημη ιταλική πόλη και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα «βυθιστεί» ακόμη περισσότερο. Με το αποτέλεσμα ειρωνικό καθώς το ίδιο στοιχείο που κάνει την πόλη αυτή τόσο ρομαντική θα είναι και εκείνο που θα ευθύνεται για τον αφανισμό της.

Τρόμος και μόνο στην ιδέα, αυτό το θαύμα της φύσης να εξαφανιστεί. Πάντως, η ιταλική κυβέρνηση έχει επενδύσει στο μεταξύ 9,6 δις. ευρώ σε ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο αναμένεται να αποπερατωθεί το 2016. Ιταλοί ή μη, όλοι ελπίζουν για το καλύτερο.

Είτε εξαφανιστεί η Βασίλισσα της Αδριατικής είτε όχι, αξίζει να την επισκεφτείτε. Να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της, έχοντας την ανάμνησή της να σας στοιχειώνει για χρόνια με τις πιο μοναδικά όμορφες εικόνες.