choice

Στο Cherrapunji η βροχή δεν σταματά σχεδόν ποτέ...

Μπορεί το καλοκαιράκι να έχει φτάσει στο τέλος του και να ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τα πρωτοβρόχια, όμως μην απελπίζεστε. Υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου η βροχή είναι ο κανόνας και οι ηλιόλουστες ημέρες είναι σπάνιες ή και ανύπαρκτες.

Το χωριό Cherrapunji βρίσκεται στην Ινδία και απολαμβάνει την υπέροχη θέα στις πεδιάδες του Μπαγκλαντές από υψόμετρο 3.500 μέτρων. Κρυμμένο μέσα στα σύννεφα, είναι γνωστό ως το πιο υγρό μέρος του πλανήτη μαζί με την διπλανή πόλη Mawsynram.

Στο Cherrapunji δεν υπάρχει μήνας που να μην βρέξει. Το εκπληκτικό είναι ότι βρέχει κυρίως τη νύχτα ενώ από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο σημειώνεται το 98% της ετήσιας βροχόπτωσης. Κατά μέσο όρο στο χωριό αυτό βρέχει 180 ημέρες το χρόνο! Στην περιοχή σπάνια έχει ζέστη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο μέχρι 20 βαθμούς τον Αύγουστο. Το παράδοξο είναι ότι παρά τους τεράστιους όγκους νερού που πέφτουν στο Cherrapunji, υπάρχει και περίοδος ξηρασίας, όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν συχνά έλλειψη νερού.

Ο μαγευτικός αυτός τόπος έχει πολλά να δείξει στον επισκέπτη. Άφθονο πράσινο, λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες κυριαρχούν στο τοπίο ενώ 300 είδη από ορχιδέες έχουν βρει “καταφύγιο” στην περιοχή. Επιπλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής και ασβεστολιθικά σπήλαια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα, οι λεγόμενες “ζωντανές γέφυρες”. Γέφυρες πλεγμένες από τις ρίζες των δέντρων όπου για την στήριξή τους χρησιμοποιούνται μπαμπού. Ορισμένες από τις γέφυρες έχουν μήκος 30 μέτρα και μπορούν να σηκώσουν το βάρος 50 ανθρώπων.

Η εποχή των μουσώνων κυριαρχεί ολόκληρο το χρόνο στο  Cherrapunji χαρίζοντάς του παρθένα ομορφιά που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.