choice

Αντίστροφος χρόνος και DNA κρυμμένα στις Μυκήνες

Στις Μυκήνες, στο λόφο της Παναγίτσας βρίσκεται το αρχαίο μεγαλιθικό μνημείο με το όνομα ο “θησαυρός του Ατρέα”. Είναι χτισμένο έξω από τα τείχη των αρχαίων Μυκηνών και οι ερευνητές εκτιμούν την κατασκευή του το 1240 π.Χ.

Πρόκειται για μια θολωτή κατασκευή από προσεκτικά κομμένες ορθογώνιες πέτρες, που κρατιούνται στη θέση τους από την πίεση του χωμάτινου λόφου που βρίσκεται από πάνω τους.

Στην είσοδο του μνημείου δεσπόζει ένας επεξεργασμένος ογκόλιθος 122 τόνων, ενώ στο επάνω μέρος του υπάρχει ένα κενό τρίγωνο που προφυλάσσει έξυπνα την πόρτα από το υπερβολικό φορτίο, κατανέμοντας το βάρος της οροφής στα πλάγια.

Από το παρελθόν μέχρι σήμερα πολλές θεωρίες τυλίγουν τον “θησαυρό του Ατρέα” με μυστήριο και τον καθιστούν στα πιο σημαντικά και ανεξήγητα μνημεία του πλανήτη.

Η κατασκευή του σε συνδυασμό με τις διαστάσεις του ,(14 μ. διάμετρο και 13 μ. ύψος) οφείλεται στην Θεά Αθηνά με σκοπό να μας ενημερώσει για τον σωστό τρόπο που πρέπει να μετράμε τον χρόνο.
Η παραπάνω θεωρία στηρίζεται στην εποχή που κατασκευάστηκε το θολωτό μνημείο, καθώς σύμφωνα με τους σύγχρονους ερευνητές αποτελεί και το χρονικό σημείο που ξεκίνησαν οι αρχαίοι να μετρούν τον χρόνο αντίστροφα.

Μία άλλη άποψη θέλει τον θόλο να είναι το κύτταρο που στεγάζεται ο γενετικός κώδικας του ανθρώπου και το δωμάτιο δεξιά από την είσοδο να αποτελεί τον πυρήνα του κυττάρου.
Ο θόλος αποτελείται από 33 σειρές λίθων που ερμηνεύονται 3+3=6 δις γράμματα από τα οποία αποτελείται το DNA μας, με τις διαστάσεις του να μας πληροφορούν για την μελλοντική μας εξέλιξη όταν η ανθρωπότητα κάποια χρονική στιγμή θα κατορθώσει να δει μέσα στο κύτταρο.

Η κατασκευαστική δυσκολία και οι γνώσεις που απαιτεί η κατασκευή ενός μνημείου τέτοιου μεγέθους, την κάνει ιδιαίτερα σπάνια και προκαλεί τον σεβασμό για τους αρχιτέκτονες που σχεδίασαν και υλοποίησαν την κατασκευή του μυστήριου αρχαιοελληνικού μνημείου.