choice

Faunia: Ένα πάρκο ζώων διαφορετικό από τα συνηθισμένα

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν μιλάμε για έναν ζωολογικό κήπο, αλλά για ένα πάρκο γεμάτο με ζώα που είναι μοναδικό στο είδος του.

Το θεματικό πάρκο Faunia βρίσκεται στην Μαδρίτη της Ισπανίας και είναι ένα τεράστιο σε έκταση φυσικό πάρκο που φιλοξενεί διαφορετικά είδη ζώων. Στις εκτάσεις του ζουν 3.500 ζώα από κάθε σημείο του πλανήτη, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να ζήσει μία εμπειρία που θα θυμάται για πάντα.

Το πάρκο είναι χωρισμένο σε 8 ενότητες και κάθε πτέρυγα είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αναπαριστά ένα διαφορετικό οικοσύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Faunia βρίσκεται το μεγαλύτερο πολικό οικοσύστημα στην Ευρώπη όπου ζουν ζώα από το βόρειο και νότιο πόλο!

Σε άλλη ενότητα του πάρκου ο επισκέπτης θα νιώσει ότι βρίσκεται στη ζούγκλα του Αμαζόνιου, με θερμοκρασία που αγγίζει τους 28 βαθμούς και υγρασία που φτάνει το 80%. Στο περιβάλλον αυτό ζουν πολύχρωμα πτηνά και παράξενα ερπετά που μπορεί κανείς να θαυμάσει από πολύ κοντά.

Τη φυσική ομορφιά του πάρκου ολοκληρώνει μία μεγάλη λίμνη που αποτελεί το «σπίτι» των πανέμορφων ροζ φλαμίνγκο, ενώ οι επισκέπτες σε μία και μόνο βόλτα τους, μπορούν να βιώσουν μία τροπική καταιγίδα (στις πολικές περιοχές), να μελετήσουν τα νυκτόβια πτηνά και να συναντήσουν διάφορα ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα στις εκτάσεις του πάρκου.

Στο Faunia καθημερινά διοργανώνονται διάφορα show για να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους ενώ υπάρχουν αρκετές καφετέριες και εστιατόρια.