choice

Εκεί όπου η θάλασσα… παίζει κρυφτό!

Στην ανατολική Ινδία στην περιοχή Odisha, υπάρχει μια παραλία με μία μοναδική διάκριση σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό που συμβαίνει στην παραλία Chandipur, δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον πλανήτη!

Καθημερινά η θάλασσα υποχωρεί μακριά από την ακτογραμμή περίπου πέντε χιλιόμετρα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες. Τα νερά της θάλασσας εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια των λουόμενων και επανέρχονται… στη θέση τους, μετά από λίγη ώρα!

Το συναρπαστικό αυτό φυσικό φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης, συμβαίνει δύο φορές την ημέρα και δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσει ένα μαγευτικό θέαμα, αλλά και να εξερευνήσει τον βυθό της θάλασσας περπατώντας.

Όταν η «αγκαλιά» της θάλασσας εκτίθεται, μπορεί κανείς να δει αμέτρητα κοχύλια, αστερίες, βότσαλα και κόκκινα καβούρια που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην άμμο.

Η παραλία Chandipur είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της χώρας και φημίζεται για την παρθένα γοητεία και τη φυσική ομορφιά της. Πλαισιωμένη από πολύ πράσινο, άγρια αναρριχητικά φυτά, τα περίφημα δέντρα Casuarina και από αμμόλοφους, αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς της περιοχής και όσοι την επισκέπτονται δεν την ξεχνούν εύκολα. Κάποια στιγμή επιστρέφουν για να απολαύσουν την ομορφιά και την ηρεμία της.