choice

Αρχαίοι Έλληνες θεοί στους δρόμους του Βελγίου

Η Ελληνική μυθολογία και οι αρχαίοι Έλληνες θεοί, δεν έχουν σταματήσει μέσα στο πέρασμα των αιώνων να απασχολούν τον χώρο της τέχνης και να αποτελούν πολύτιμη πηγή έμπνευσης για δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα δύο καλλιτέχνες από την Ισπανία, αντλώντας υλικό από την ελληνική μυθολογία δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό art installation στο πλαίσιο του North West Street Art Festival στο Βέλγιο.

Η νέα πρόκληση για το καλλιτεχνικό δίδυμο Pichi & Avo που δεν χάνει ευκαιρία να αποτυπώνει τα έργα του με σπρέι εντυπωσιάζοντας τους περαστικούς, στάθηκε αφορμή για να αποκτήσει η πόλη Werchter τους δικούς της αρχαίους θεούς.

Ο εικαστικός υπεύθυνος του festival, Arne Quinze, σχεδίασε κινητές αρχιτεκτονικές κατασκευές από κοντέινερ για να αποτελέσουν τον καμβά για τους δημιουργούς που θα ήθελαν να τους ζωγραφίσουν.

Οι δύο καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν έντονα χρώματα που θυμίζουν τη ζεστασιά της Μεσογείου και με εξαιρετική λεπτομέρεια απεικόνισαν πάνω στα κοντέινερ τον Δία, την Αθηνά και τον Ποσειδώνα.
Οι έλληνες θεοί δεσπόζουν ρωμαλέοι, μεγαλόσωμοι, γεμάτοι πυγμή και κίνηση, τραβώντας τα βλέμματα και εγκλωβίζοντας την προσοχή των θεατών.

Οι Ισπανοί graffiters διακρίνονται από μία έντονη νότα σουρεαλισμού και συχνά επιδιώκουν να περάσουν μηνύματα που έχουν να κάνουν με κοινωνικά ζητήματα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.

Παρά το γεγονός το γεγονός ότι το festival τελείωσε, οι έλληνες θεοί θα συνεχίσουν να στέκονται και να κοιτάζουν από ψηλά τους δρόμους του Βελγίου κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και προκαλώντας τον θαυμασμό.