choice

Μια παραλία μέσα σε… λιβάδι!

Έχουμε δει απομακρυσμένες παραλίες, παραλίες κρυμμένες σε σπηλιές, κάποιες άλλες με μοναδική ομορφιά εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους, αλλά παραλία μέσα σε ένα καταπράσινο λιβάδι, πρώτη φορά συναντάμε!

Ονομάζεται «Playa de Gulpiyuri» ή «Gulpiyuri Beach» και βρίσκεται κοντά στο Llanes, μια μικρή πόλη στο κέντρο των βόρειων ακτών της Ισπανίας. Η παραλία αυτή σε σχήμα κοχυλιού απέχει 100 μέτρα από τη θάλασσα όμως δεν συνδέεται μαζί της άμεσα. Αντιθέτως, ένα υπόγειο υδρογραφικό δίκτυο σπηλαίων φροντίζει να γεμίζει την παραλία με θαλασσινό νερό.

Το μήκος της «Playa de Gulpiyuri» είναι μόλις 40 μέτρα και ο επισκέπτης μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να αφήσει το βλέμμα του να χαθεί στο μπλε του ωκεανού, μπορεί όμως να αποζημιωθεί αντικρίζοντας τους βράχους και το πράσινο που περιβάλουν την μικρή αυτή ακτή.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, τα κύματα στην συγκεκριμένη παραλία είναι πραγματικά εντυπωσιακά, έτσι όπως έρχονται από το Βισκαϊκό Κόλπο και ξεπροβάλουν με ορμή μέσα από τις σπηλιές.

Η ιδιαιτερότητά της και η φυσική ομορφιά της την έχουν κάνει έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ισπανών και όχι μόνο.