choice

Αντιμετωπίστε θετικά τη Δευτέρα

 

Το πρωινό της Δευτέρας μας προσγειώνει απότομα από τη χαλάρωση του Σαββατοκύριακου καθώς οι περισσότεροι, σύμφωνα με την συγγραφέα και ειδικό σε θέματα εργασίας Lynn Taylor, το σκεφτόμαστε σαν το μαρτύριο της επιστροφής στους χώρους εργασίας...

Η Lynn στο βιβλίο της «Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job», μας προτρέπει να ξεπεράσουμε το αρχικό σοκ, να επανακτήσουμε τον έλεγχο και να παραμείνουμε αισιόδοξοι ξεκινώντας θετικά την εργασιακή εβδομάδα.

Οι παρακάτω συμβουλές θα μας βοηθήσουν να δούμε το πρωινό της Δευτέρας στο γραφείο με άλλο μάτι και θα εξασφαλίσουν να κυλήσει η μέρα όσο πιο ομαλά γίνεται.

Η πρωινή άσκηση θα μας τονώσει και θα μας διατηρήσει σε εγρήγορση με ανεβασμένη και καλή διάθεση για ολόκληρη την διάρκεια της απαιτητικής ημέρας.

Το επόμενο βήμα που δεν πρέπει να αμελήσουμε, είναι ένα καλό και υγιεινό πρωινό, που θα δώσει στον οργανισμό μας τα απαραίτητα επίπεδα ενέργειας που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στην πιο καθοριστική ημέρα της εβδομάδας.

Καλό είναι να φτάνουμε νωρίς στο γραφείο γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να νιώσουμε πιο άνετα και να ξεκινήσουμε με πιο χαλαρούς ρυθμούς τις υποχρεώσεις μας.
Η σωστή οργάνωση του χρόνου θα βοηθήσει να ανταποκριθούμε άμεσα, γιατί όπως επισημαίνει η Lynn Taylor, οι πιο πετυχημένοι προσμένουν το απρόσμενο και φροντίζουν να είναι πάντα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν κάτι έκτακτο.

Φροντίζουμε να ασχοληθούμε στην αρχή της ημέρας με τις πιο απαιτητικές εργασίες αφήνοντας τις ευκολότερες να μείνουν για το τέλος και δεν αφήνουμε το Σαββατοκύριακο (όσο και αν μας ενθουσίασε) σε καμία περίπτωση να αποσπάσει την προσοχή μας.

Το χαμόγελο και η καλή μας διάθεση θα δημιουργήσει ευχάριστη ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας, απομακρύνοντας το άγχος και το στρες. Και επειδή ο κόσμος δεν θα καταστραφεί εάν δεν λύσουμε όλα τα σημαντικά ζητήματα τη Δευτέρα, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να περιμένουν για την επομένη μέρα...