choice

Μία φυσική πισίνα…χάρμα οφθαλμών !

Συναγωνίζεται σε ομορφιά τις ωραιότερες πισίνες του κόσμου. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές. Αντιθέτως, εκείνες σίγουρα θα ζήλευαν τη μοναδικότητα της Γκιόλα.

Πρόκειται για μία πανέμορφη φυσική λιμνοθάλασσα που μοιάζει με πισίνα μέσα στους βράχους, δίπλα στη θάλασσα. Βρίσκεται στο νησί της Θάσου κοντά στο χωριό Αστρίς και εντυπωσιάζει με τα γαλαζοπράσινα νερά της και την φυσική της ομορφιά.

Η Γκιόλα είναι ένα μικρό θαύμα της φύσης! Την αγκαλιάζουν οι βράχοι που χαμηλώνουν σταδιακά μέχρι να φτάσουν στο άλλο της άκρο, αφήνοντας ένα πολύ μικρό πέρασμα για τα κύματα της θάλασσας που κάθε τόσο ανανεώνουν το νερό της. Το βάθος της είναι περίπου 3 μέτρα και το νερό της είναι θερμότερο από αυτό της θάλασσας, κάτι που το καθιστά ευχάριστο για κολύμπι.

Η σμαραγδένια λιμνοθάλασσα της Θάσου αρχίζει να κατακτά ολόκληρο τον κόσμο και μάλιστα σε άρθρο του San Francisco Globe «φιγουράρουν» οι 28 ωραιότερες πισίνες του κόσμου (φυσικές και τεχνητές), με βάση το design αλλά και το πώς αυτό βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον. Η Γκιόλα βρίσκεται στην 24η θέση, ενώ η λίστα περιλαμβάνει και πισίνες που βρίσκονται στη Σαντορίνη αλλά και στην Ελούντα της Κρήτης.

Σύμφωνα με το θρύλο, η πισίνα δημιουργήθηκε από τον Δία ώστε η Αφροδίτη να απολαμβάνει το κολύμπι της εκεί. Ένας άλλος θρύλος λέει πως η Γκιόλα ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.

Αυτή η υδάτινη γωνιά του τόπου μας είναι σίγουρα ιδιαίτερη και ξεχωριστή!