choice

Τρισδιάστατη ζωγραφική δρόμου με ρεκόρ Guinness!

 

Η αλήθεια είναι πως κανένα graffiti δεν μπορεί να συγκριθεί με την τρισδιάστατη ζωγραφική η οποία πάντα εντυπωσιάζει! Μία έξυπνη οπτική ψευδαίσθηση τραβά το βλέμμα και προκαλεί τον θαυμασμό όσων την αντικρύσουν.

Η μεγαλύτερη σε μέγεθος και μήκος 3D ζωγραφική δρόμου στον κόσμο, βρίσκεται στην κινεζική πανεπιστημιούπολη της πόλης Nanjing. Το εντυπωσιακό έργο που ονομάζεται «Rhythms of Youth» έχει μήκος 365 μέτρα και καλύπτει πάνω από 2.500 τετραγωνικά στο Πανεπιστήμιο Επικοινωνίας της πόλης.

Παρουσιάστηκε στις 11 Ιουνίου και απέσπασε δύο ρεκόρ Guinness, το ένα για το μέγεθός του και το δεύτερο για το μήκος του. Για τη δημιουργία του έργου χρειάστηκαν περισσότερες από 20 ημέρες σκληρής εργασίας από μία ομάδα ατόμων που καθοδηγήθηκε από τον διάσημο Κινέζο καλλιτέχνη Yang Yongchun.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε μέρα δουλεύαμε σχεδόν από ξημέρωμα σε ξημέρωμα και έχουμε αφιερώσει όλο μας τον χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή σε αυτό το δημιούργημα. Το έργο παρουσιάζει σκηνές από τη ζωή στην πόλη, ένα ποτάμι που ρέει, τα αυτοκίνητα, τα δέντρα, τους ανθρώπους να περπατάνε και τα κτίρια».

Όσο για τη θεματολογία του έργου; Κινείται από τη μασκότ αθλητικών αγώνων νέων, μέχρι σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, γραφικά αξιοθέατα της πόλης και του ποταμού Yangtze που την διασχίζει. Η εκπληκτική αυτή δημιουργία είναι ένα «δώρο» για τους επερχόμενους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως τις 28 Αυγούστου 2014, στην πόλη της Nanjing.