choice

Μια παραλία… «Ναός»

Το όνομά της Playa de Las Catedrales ή αλλιώς «παραλία των καθεδρικών ναών». Αυτό τουλάχιστον είναι το… τουριστικό όνομα μιας από τις ωραιότερες παραλίες της Ισπανίας, την οποία οι ντόπιοι γνωρίζουν ως Praia de Augas Santas δηλαδή «παραλία των Αγίων νερών». Βρίσκεται στο δήμο Ribadeo στην επαρχία Lugo και αποτελεί ένα σύμβολο της Γαλικίας.

Το όνομά της οφείλεται στους ιδιαίτερους σχηματισμούς των βράχων της που θυμίζουν τις αντηρίδες των καθεδρικών ναών. Οι φυσικές αυτές αψίδες έχουν ύψος 30 μέτρα και είναι ορατές όταν τα νερά της θάλασσας «τραβιούνται» κατά την άμπωτη.

Τότε είναι και η καλύτερη στιγμή να επισκεφτεί κανείς την συγκεκριμένη παραλία και να θαυμάσει όχι μόνο τους εντυπωσιακούς βράχους που έχουν σμιλευτεί από τους ανέμους και το νερό, αλλά και τις θαλάσσιες σπηλιές όπως επίσης και τους διαδρόμους με άμμο που ολοκληρώνουν το υπέροχο αυτό τοπίο.

Βέβαια, κατά την διάρκεια της παλίρροιας όλα αυτά εξαφανίζονται και το μόνο που φαίνεται είναι μία αρκετά μικρή παραλία την οποία μπορεί κάποιος να θαυμάσει από ψηλά, από το χείλος ενός γκρεμού. Η Playa de Las Catedrales θεωρείται (και όχι άδικα) μία από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.