choice

Vivid Sydney: Όταν το φως δημιουργεί απίστευτες εικόνες

Η καλύτερη ίσως περίοδος για να επισκεφτεί κανείς το Sydney της Αυστραλίας, είναι από τις 23 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου όπου η πόλη μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης.

Τις ημέρες αυτές το Sydney φιλοξενεί το ετήσιο φεστιβάλ φωτισμού και μουσικής, το περίφημο Vivid Sydney, το οποίο κάθε χρόνο προσφέρει σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Ολόκληρη η πόλη «ντύνεται» με εντυπωσιακούς φωτισμούς και installations, που κερδίζουν τα βλέμματα των τυχερών παρευρισκομένων. Τα κτήρια, οι γέφυρες, η φημισμένη όπερα και κάθε άλλο σημείο αλλάζουν όψη, με ιδιαίτερα «γλυπτά» φωτός που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Παράλληλα με το εκπληκτικό θέαμα υπάρχει και μία πληθώρα εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών: «Τα φώτα ανάβουν το βράδυ και αγκαλιάζουν τα κτήρια της πόλης σχηματίζοντας όμορφες εικόνες που φτιάχνουν τη διάθεσή μας. Το μουντό σκηνικό της νύχτας γίνεται ένα πολύχρωμο σημείο εκκίνησης της διασκέδασης και της χαράς για όλους».