choice

Μία απολαυστική διαδρομή πάνω από τον Ωκεανό

 

Εάν σας κουράζουν τα βράχια και τα βουνά ή προτιμάτε μια ασυνήθιστη διαδρομή, ο Overseas Highway είναι μία από τις καλύτερες επιλογές.
Πρόκειται για τον μοναδικό αυτοκινητόδρομο στον κόσμο που περνά πάνω από νησάκια, διασχίζοντας εντυπωσιακούς υφάλους, τροπικά νερά και κατάλευκες παραλίες.

Η κατασκευή του ξεκίνησε στα τέλη του 1930 και διακόπηκε πέντε χρόνια αργότερα, μετά από εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν στο οδόστρωμα του ισχυροί άνεμοι, καθώς και λόγω της οικονομικής ύφεσης που έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το έργο ολοκληρώθηκε το 1938 και σηματοδότησε την αρχή μιας απίστευτης περιπέτειας για τους αυτοκινητιστές της Βόρειας Αμερικής.

Ο δρόμος χάνεται στην κυριολεξία μέσα στον ωκεανό συνδέοντας τα Florida Keys (ένα αρχιπέλαγος 1.7000 νησιών βορειοδυτικά της Φλόριντα) με την ηπειρωτική χώρα, με μία εκπληκτική διαδρομή διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών. H λεωφόρος έχει συνολικό μήκος 205 χιλιόμετρα και διαθέτει 42 γέφυρες που μπορούν να μεταφέρουν από νησί σε νησί περίπου 3.000.000 επισκέπτες οι οποίοι προσεγγίζουν κάθε χρόνο τα Florida Keys κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πολλοί αυτοκινητιστές που επιλέγουν την λεωφόρο σαν τουριστικό προορισμό, νιώθουν ότι αποτελούν μέρος ενός συνόλου από απίστευτες εικόνες και ζωηρά χρώματα. Το γαλάζιο της θάλασσας συνεργάζεται αρμονικά με τους ψηλούς φοίνικες και το πράσινο που διαθέτουν τα νησιά, ενώ στο βάθος του ορίζοντα ενώνεται με το μπλε του ουρανού και τα λευκά σύννεφα.

Ταχύπλοα, ιστιοφόρα, αλλά και τα ακροβατικά των δελφινιών πάνω στο νερό, συμβάλουν στην μαγική και ασυνήθιστα απολαυστική διαδρομή και καθιστούν τα Florida Keys σαν τον απόλυτο τουριστικό προορισμό.