choice

Στο Top 10 των ονειρεμένων προορισμών η Ελλάδα

Στη μεγαλύτερη έρευνα ταξιδιωτών και διαμονής στο κόσμο που διεξήχθη για λογαριασμό του έγκριτου ταξιδιωτικού οδηγού ΤripAdvisor, 50.637 άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα.

Ποιες χώρες θα επιθυμούσαν να επισκεφτούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να υπολογίσουν το οικονομικό κόστος.

Η πρώτη θέση μοιράστηκε ανάμεσα σε Αυστραλία και Ιταλία που ισοψήφησαν, ενώ ακολούθησε η Αμερική, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, η Καραϊβική, η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Ισπανία και η Ελβετία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η Ευρώπη στο σύνολό της, αποτελεί τον πιο δελεαστικό και αγαπημένο προορισμό. Βέβαια οι Ευρωπαίοι επιλέγουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, αν σκεφτεί κανείς ότι για τους Ισπανούς, τους Ισραηλινούς, τους Ιταλούς, τους Έλληνες και τους Τούρκους, πρώτη επιλογή είναι ένα ταξίδι στην Αμερική.

Αντιθέτως, για τους Αμερικανούς τα πιο ονειρεμένα μέρη διακοπών είναι η Ιταλία, η Αυστραλία και η Ιρλανδία. Με επόμενες προτιμήσεις τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Καραϊβική, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ελβετία. Η χώρα μας όμως κατέχει και μία πρωτιά. Είναι κορυφαία στη λίστα στις επιλογές των Αργεντινών.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Ipsos, με σκοπό να αναδείξει τόσο τις περιφερειακές όσο και τις παγκόσμιες τάσεις στα ταξίδια. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ 14 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου 2014, αποκαλύπτει επίσης τις διάφορες αλλαγές στα πλάνα των καταναλωτικών δαπανών αλλά και τις συμπεριφορές στο σχεδιασμό και τις συνήθειες των τουριστών όλων των ηλικιών.

Σε μία άλλη πρόσφατη έρευνα από τον ενημερωτικό ιστότοπο, US News, η Σαντορίνη έκλεψε τις εντυπώσεις και βρέθηκε στην πρώτη θέση στη λίστα με τα 16 καλύτερα νησιά του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ξεπέρασε σε προτιμήσεις νησιά όπως οι Maldives και τα Bora Bora.