choice

Teodosio Sectio Aurea: «ζωγραφίζοντας» με τη σκιά !

Η τέχνη του σε καθηλώνει!

Ονομάζεται Teodosio Sectio Aurea, είναι Έλληνας που ζει στην Αθήνα, αυτοδίδακτος και εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του. Οι ξένοι μιλούν με θαυμασμό για τον ίδιο και τη δουλειά του και υποκλίνονται στο μοναδικό του ταλέντο.

«Ζωγραφίζει» παίζοντας με σκιές και 3D συνθέσεις, σπάζοντας το πρότυπο σύστημα της αντίληψης και δείχνοντας μέσα από το παιχνίδι των σκιών μία διαφορετική, ελκυστική πλευρά της πραγματικότητας.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας μέταλλο και σύρμα δημιουργεί περίτεχνα γλυπτά που όταν τοποθετηθούν δίπλα σε μία πηγή φωτός και έχοντας τον κατάλληλο προσανατολισμό, εμφανίζουν αξιοθαύμαστες δημιουργίες από σκιές. Για παράδειγμα μία ανθισμένη κερασιά δημιουργεί στον τοίχο πίσω της την εικόνα μιας γυναίκας ,ενώ ένα αινιγματικό DNA πάζλ από 350 μεταλλικές μικρές μπάλες αποκαλύπτει τον «Άνθρωπο του Βιτρούβιου».

Τα πολυδιάστατα έργα του ποικίλουν και διαφέρουν ως προς το περιεχόμενό τους. Η συλλογή του περιλαμβάνει και αναπαραστάσεις με σκιές γνωστών έργων των Pablo Picasso (Guernica) Leonardo da Vinci (Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου) και Michelangelo (Η Δημιουργία του Αδάμ).

Ανάμεσα στις εικαστικές δημιουργίες του ξεχωρίζει «Ο φύλακας του δέντρου της ζωής… Μονόκερως». Το πανέμορφο, μοναχικό ζώο που μας μαγεύει και μας καλεί σε ένα κόσμο παραμυθένιο.