choice

Dinant: Μία πόλη βγαλμένη από cart postal

Υπάρχουν μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο γεμάτα με τη γοητεία μιας παλιάς εποχής. Σε αυτά ο χρόνος μοιάζει να σταματά και ο επισκέπτης αισθάνεται πως έχει γυρίσει πίσω στο χρόνο.

Η κωμόπολη Dinant είναι από τις ομορφότερες του Βελγίου. Βρίσκεται 90 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες και ουσιαστικά είναι χτισμένη στη βάση ενός μεγάλου βράχου και στις όχθες του ποταμού Meuse, στην επαρχία της Namur. Το όνομά της είναι εμπνευσμένο από την κέλτικη λέξη Divo-Nanto που σημαίνει «Sacred Valley» ή «Divine Valley» και μεταφράζεται ως «Ουράνιο Φαράγγι» ή «Φωτεινό Φαράγγι».

Η Dinant ως οικισμός χρονολογείται από τον 7ο αιώνα ενώ η περιοχή κατοικήθηκε από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Ορόσημο της πόλης η εκκλησία Notre-Dame του 13ου αιώνα σε γοτθικό στυλ. Ο καθεδρικός ναός αντικατέστησε την παλιά εκκλησία που βρισκόταν εκεί και που κατέρρευσε το 1228 μετά από πτώσεις βράχων.

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και η Ακρόπολη που προσφέρει μοναδική θέα από ψηλά. Η ονομαζόμενη Citidel χτίστηκε αρχικά το 1051, καταστράφηκε από τους Γάλλους το 1703 και η σημερινή της οχύρωση χτίστηκε κατά τη διάρκεια της ολλανδικής κατοχής στις αρχές της δεκαετίας του 1800.

Από τα σημεία που αξίζει κανείς να επισκεφτεί και το Ιερό του Beauraing , η σπηλιά του Dinant αλλά και το σπίτι του εφευρέτη του σαξοφώνου Adolphe Sax. Φυσικά ο επισκέπτης  δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να απολαύσει μια  μαγευτική βόλτα κατά μήκος του ποταμού ειδικά το σούρουπο αλλά και να περιπλανηθεί στα σοκάκια της πόλης για να θαυμάσει τις γραφικές πλατείες, τα παραδοσιακά σπίτια και τα πέτρινα καλντερίμια.

Η πανέμορφη αυτή κωμόπολη των βράχων, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό αφού κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην γοητεία της!