choice

Η ιστορία του κόσμου σε 100 αντικείμενα

 

Μέσα στο 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Zayed που κατασκευάζεται στο Saadiyat Island του Abu Dhabi. Το μουσείο πήρε το όνομα του από τον ιδρυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan και είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Ο Οργανισμός Τουρισμού και Πολιτισμού της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο προσφέρει άλλη μία «γεύση» από το πολυαναμενόμενο Μουσείο, παρουσιάζοντας μία μοναδική έκθεση με τίτλο «Η ιστορία του κόσμου σε 100 αντικείμενα».

Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Manarat Al Saadiyat στο Saadiyat Cultural District από τις 23 Απριλίου έως τις 2 Αυγούστου 2014. Στόχος της να αποτυπώσει την ιστορία του κόσμου και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Μέση Ανατολή σε αυτήν.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και να μάθουν το πως ο άνθρωπος έχει διαμορφώσει τον κόσμο αλλά και πως ο κόσμος έχει διαμορφώσει τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η συλλογή που θα εκτεθεί θα παρουσιάζει προσωπικά αντικείμενα όπως για παράδειγμα ένα κινέζικο στολίδι μαλλιών του 3.500 π.Χ αλλά και χρηστικά αντικείμενα, όπως ένα γουδοχέρι σε σχήμα πουλιού από την φυλή Papua στη Νέα Γουινέα του 6000­-2000 π.Χ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο εβραϊκός αστρολάβος από την Ισπανία όπως και ένα νόμισμα στο οποίο παριστάνεται ο Μεγάλος Αλέξανδρος.

Ταυτόχρονα με την έκθεση θα υπάρχουν και διάφορες δραστηριότητες, ξεναγήσεις και σεμινάρια όπως επίσης και μία διάλεξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Neil MacGregor. Ο ίδιος λίγα χρόνια πριν έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «A History of the World in 100 Objects» ένα βιβλίο που προέκυψε από μια σειρά για το Radio 4, του BBC.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.saadiyatculturaldistrict.ae