choice

Υπάρχουν χόμπι που μας κάνουν πιο έξυπνους!

Αν ρωτήσεις κάποιον ποιο είναι το χόμπι του σίγουρα θα βρει κάποιο και θα σου το αναφέρει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μία αγαπημένη ενασχόληση που τους προκαλεί ευχαρίστηση χωρίς μάλιστα να δημιουργεί δεσμεύσεις. Ξέρετε όμως πως ορισμένες αγαπημένες δραστηριότητες έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τις γνωστικές σας λειτουργίες και να βελτιώνουν την μνήμη σας;

Υπάρχουν λοιπόν κάποια χόμπι που μας κάνουν…. Εξυπνότερους!

Video games: Διάφορες μελέτες που έχουν γίνει έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ικανά να βελτιώσουν τον συντονισμό των ματιών όπως επίσης και την κριτική ικανότητα του ατόμου. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι θα πρέπει να επιλέξει κανείς τα «σωστά» βιντεοπαιχνίδια.

Ξένες γλώσσες: Είναι γεγονός ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ακονίζει το μυαλό και οξύνει το νου βοηθώντας μας στο να επιλύουμε ευκολότερα πολύπλοκα προβλήματα. Το ιδανικό είναι να ξεκινά κανείς τις ξένες γλώσσες στην παιδική ηλικία, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τα οφέλη δεν είναι τα ίδια και στους ενήλικες.

Μουσική: Όχι μόνο να την ακούει κανείς αλλά να επιλέξει να μάθει κάποιο μουσικό όργανο. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν ασχοληθεί με κάποιο μουσικό όργανο και έχουν αποκτήσει μουσική παιδεία, σταδιακά αποκτούν πολύ οξεία και γρήγορη αντίληψη των ήχων από εκείνους που δεν είχαν καμία σχέση με τη μουσική στη ζωή τους.

Διάβασμα: Το διάβασμα των βιβλίων κρατά το μυαλό σε εγρήγορση, εμπλουτίζει το λεξιλόγιο και βοηθά στη συγκέντρωση των σκέψεων. Πιθανότατα ο πιο διαδεδομένος και αποτελεσματικότερος τρόπος για μυαλό... ξυράφι.

Συλλογές αντικειμένων: Βοηθά το άτομο να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο γύρω του και ενισχύει την περιέργεια.

Puzzle: Μπορεί να χρειάζεται υπομονή και επιμονή όμως το Puzzle είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκήσει κανείς το μυαλό του. Το παιχνίδι αυτό βελτιώνει τη μνήμη και την αυτοπεποίθηση και βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των θετικών επιστημών.