choice

Archipelago Cinema : Ο ωραιότερος κινηματογράφος του κόσμου!

Φαντάζει ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς την αγαπημένη του ταινία. Εσύ, μία αναπαυτική πολυθρόνα, μία οθόνη να αιωρείται και γύρω σου.. θάλασσα!

Αυτός είναι ο πρώτος και μοναδικός (για την ώρα;) πλωτός κινηματογράφος και βρίσκεται στο ιδιωτικό νησί Yao Noi στην Ταϊλάνδη. Ονομάζεται Archipelago Cinema  και έκανε το ντεμπούτο του στο περσινό κινηματογραφικό φεστιβάλ «Film on the Rocks», χαρίζοντας στους θεατές την μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν τις ταινίες μέσα σε ένα πανέμορφο θαλασσινό τοπίο.

Ο πρωτότυπος αυτός κινηματογράφος είναι έργο του αρχιτέκτονα Ole Scheeren και αποτελεί μια «σπονδυλωτή» δομή, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι θεατές απολαμβάνουν τις ταινίες πάνω σε ένα πλωτό αμφιθέατρο ενώ η οθόνη μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα σε δύο επιβλητικούς βράχους.

Για να προσεγγίσει κανείς το Archipelago Cinema θα πρέπει να επιβιβαστεί σε ένα από τα μικρά πλεούμενα εκτός και αν προτιμά να κολυμπήσει μέχρι την εξέδρα. Στα σχέδια των υπευθύνων είναι και η δημιουργία ενός μικρού θαλάσσιου πάρκου ακριβώς δίπλα από τον κινηματογράφο ώστε οι κάτοικοι της περιοχής μετά το τέλος του φεστιβάλ, να έχουν την δυνατότητα να ψυχαγωγούνται με διάφορες δραστηριότητες.

Όπως δήλωσε και ο αρχιτέκτονας Ole Scheeren: «Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να παρακολουθήσει κάποιος μια ταινία, από το να… βυθιστεί σε μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες του κόσμου, στη μέση μιας κατάφυτης λιμνοθάλασσας με θέα το απέραντο γαλάζιο και τον έναστρο ουρανό».