choice

Οι Σουηδοί ψηφίζουν Ελλάδα και επιλέγουν τα 10 καλύτερα νησιά

Συνεχίζονται τα αφιερώματα των ξένων για την χώρα μας και μετά τα βρετανικά αλλά και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είναι η σειρά της Σουηδίας να… υμνήσει τις ελληνικές ομορφιές.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της σουηδικής εφημερίδας Expressen, βρίσκεται μία εξειδικευμένη στήλη με την ονομασία «Allt om Resor» (Τα πάντα σχετικά με τα ταξίδια). Στην στήλη αυτή υπάρχει ένα αφιέρωμα της Elizabeth Montgomery με τίτλο «Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά» που συνοδεύεται από το εξής εισαγωγικό σημείωμα: «Η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se».

Η λίστα με τα 10 ελληνικά νησιά που παρουσιάζονται στο άρθρο κατά σειρά προτεραιότητας είναι βασισμένη στις προτιμήσεις του κοινού όπως έχει εκφραστεί με σχόλια και ψηφοφορίες σε διάφορους τουριστικούς ιστότοπους.

Οι Σουηδοί ψήφισαν: Κρήτη, Νάξο, Αμοργό, Κάρπαθο, Σάμο, Ρόδο, Τήλο, Σκιάθο, Σκόπελο και Σαντορίνη.

Στο δημοσίευμα του σουηδικού ιστοτόπου επισημαίνεται πως η Κρήτη αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί ενώ η Νάξος διαθέτει υπέροχες παραλίες και όμορφα γραφικά χωριά. Επίσης γίνεται αναφορά στην κινηματογραφική ταινία «The Big Blue» τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Αμοργό ενώ υπογραμμίζεται η φυσική ομορφιά της Καρπάθου και τα γεμάτα ιστορία αξιοθέατα της Σάμου.

Η Ρόδος ξεχωρίζει για την πολιτιστική κληρονομιά και την έντονη νυχτερινή ζωή της, η Σκιάθος προβάλλεται ως «εκπρόσωπος» των Βορείων Σποράδων ενώ για την Σκόπελο το δημοσίευμα μιλά για το πράσινο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας αλλά και για την κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia» που γυρίστηκε στο νησί. Η λίστα ολοκληρώνεται με την Σαντορίνη και την απερίγραπτη ομορφιά της, με αναφορά στην έκρηξη του ηφαιστείου της πριν από 3.500 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο είναι γεμάτο από φωτογραφίες όλων των νησιών που αναφέρονται σε αυτό.