choice

Yosemite : Κινηματογραφώντας ένα από τα καλύτερα Εθνικά Πάρκα του κόσμου

Το Yosemite National Park είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα Εθνικά Πάρκα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στον κόσμο. Βρίσκεται στην California των ΗΠΑ και έχει συνολική έκταση 761.266 στρεμμάτων. Το 1984 ανακηρύχθηκε μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ είναι αναγνωρισμένο διεθνώς για τη φυσική ομορφιά του, τις εντυπωσιακές βουνοπλαγιές από γρανίτη, τους καταρράκτες, τα ποτάμια και τους χειμάρρους του, καθώς και τη βιοποικιλότητά του.

Είναι ενδεικτικό ότι περίπου το 89% της έκτασής του έχει ανακηρυχθεί περιοχή άγριας φύσης. Το Yosemite National Park αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό με περισσότερους από 3.5 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Οι φωτογράφοι Cοlin Delehanty και Sheldοn Νeill χρειάστηκε να περπατήσουν περισσότερα από 200 μίλια μέσα σε 45 ημέρες για να τραβήξουν εκατοντάδες φωτογραφίες του Yosemite. Επιπλέον χρειάστηκαν και περίπου 10 μήνες για να επεξεργαστούν και να ολοκληρώσουν το πολύ εντυπωσιακό video/timelaspe που μας «ξεναγεί» στο πανέμορφο Εθνικό Πάρκο δίνοντάς μας την δυνατότητα να το γνωρίσουμε σε διάφορες εποχές του χρόνου, έστω και από μακριά.