choice

Σύννεφα σαν καταρράκτης στο νησί La Palma

Όταν η φύση έχει κέφια δημιουργεί εικόνες μοναδικές!

Ο φωτογράφος Dominic Dähncke μπορεί να πει κανείς ότι στάθηκε τυχερός αφού βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν έχεις παρά να το εκμεταλλευτείς. Επισκέφτηκε τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας για επαγγελματικούς λόγους. Τα νησιά αυτά βρίσκονται βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου, είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός «εξωτικός» προορισμός και θυμίζουν έντονα κάτι από Hawaii και Indonesia!

Τα Κανάρια Νησιά προσφέρουν ασυνήθιστα και εντυπωσιακά τοπία, πολύ ήλιο και έξοχες αμμουδιές. Παρθένα δάση, αμμόλοφοι, ηφαιστειογενείς κορυφές και μυστηριακές τοποθεσίες προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Όταν ο Dominic Dähncke έφτασε στο νησί La Palma τράβηξε την συγκεκριμένη φωτογραφία η οποία είναι πραγματικά αριστουργηματική! Στην οροσειρά Cumbre Nueva στην δυτική πλευρά του νησιού, τα σύννεφα έχουν σκεπάσει την οροσειρά και κατευθύνονται στους πρόποδές της, δημιουργώντας έναν «καταρράκτη» που εντυπωσιάζει.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο φωτογράφος: «Τα νέφη είχαν κατέβει τόσο χαμηλά που ακουμπούσαν σχεδόν τα δέντρα, φτάνοντας μέχρι το κάτω μέρος της οροσειράς. Το τοπίο ήταν συγκλονιστικό εκείνη την ώρα και όλα έμοιαζαν μαγικά. Νόμιζες ότι βρισκόσουν κοντά σε καταρράκτες που έπεφταν ορμητικά από την κορυφή και περίμενες να σε αγγίξουν οι σταγόνες του νερού. Νομίζω είναι η ωραιότερη εικόνα που έχω τραβήξει. Τόσο σπάνια και τόσο όμορφη».