choice

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο StartupWeekend Athens

To Startup Weekend αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και παράλληλα ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών καθώς έχει οργανώσει τα τελευταία χρόνια πάνω από 800 συναντήσεις σε 170 χώρες.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Seattle της Washington, δημιουργήθηκε το 2007 ενώ μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το 6ο StartupWeekend Athens άνοιξε την Παρασκευή 7 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 9 Μαρτίου. Τη φετινή εκδήλωση διοργάνωσε το The Cube Αθηνών με την υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft.

To τριήμερο εργαστήριο είχε σαν στόχο να φέρει κοντά νέους ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες, προκειμένου μέσα σε 54 ώρες να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια ιδέα σε…. επιχείρηση.

Σχηματίστηκαν ομάδες με βάση τις κορυφαίες ιδέες που είχαν κατατεθεί και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να τις αναπτύξουν σε ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, έχοντας την καθοδήγηση συμβούλων και  στελεχών από επιτυχημένες επιχειρήσεις. Την τελευταία ημέρα οι επιχειρηματικές προτάσεις παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν με κριτήρια την καινοτομία και την δυνατότητα να εφαρμοστεί εμπορικά η ιδέα, δίνοντας την ευκαιρία στους νικητές να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους.

Τα projects που παρουσιάστηκαν το τριήμερο αφορούσαν εφαρμογές για την παραγωγικότητα μέχρι πλατφόρμες για φθηνότερες μεταφορές, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε η flinguin, μια εφαρμογή που υπόσχεται να ξεχωρίσει πιο αποτελεσματικά από τον ανταγωνισμό τα spam e-mails, βοηθώντας τον εκάστοτε χρήστη.

Στην Ελλάδα το StartupWeekend αποτελεί τον προθάλαμο όπου οι έννοιες της καινοτομίας, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της  επιχειρηματικότητας, επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που θα φέρουν επανάσταση και νεωτερισμό στο σύστημα της αγοράς, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshops, καθώς και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς τους συνεργάτες.

Το StartupWeekend αποτελεί την δημιουργική διαδικασία μέσω της οποίας προέκυψαν επιχειρηματικές δραστηριότητες που βελτίωσαν τον Ελληνικό τρόπο σκέψης.