choice

#HelloFromEarth και ρώτησε ότι θέλεις τους αστροναύτες στο διάστημα !

 

Σίγουρα αν είχατε μπροστά σας έναν αστροναύτη θα τον ρωτούσατε πολλά και διάφορα πράγματα για τη ζωή και το επάγγελμά του.

Αν μάλιστα είχατε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με έναν αστροναύτη ο οποίος βρίσκεται ήδη στο διάστημα, οι ερωτήσεις ενδεχομένως να διέθεταν περισσότερη… φαντασία.

Τώρα, ο καθένας από εμάς μπορεί να λύσει τις όποιες απορίες του στέλνοντας την ερώτησή του στους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται πολύ μακριά από τη Γη και συγκεκριμένα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο National Geographic Channel και το εν λόγω πρόγραμμα έχει κυριολεκτικά ενθουσιάσει τον κόσμο που σπεύδει να κάνει τις ερωτήσεις του στους αστροναύτες.

Πολλές από αυτές είναι συνηθισμένες όπως για παράδειγμα «Πως φαίνεται η Γη από το διάστημα;» ή «Έχετε δει UFO;». Άλλες πάλι διαθέτουν μεγάλη φαντασία όπως για παράδειγμα «Υπάρχει αλκοόλ στο διάστημα;» ή «Αν είχατε ενυδρείο στο διάστημα, τι ψάρια θα βάζατε;»...

Ο τρόπος για να λύσετε τις όποιες απορίες σας είναι απλός. Αυτό που χρειάζεται είναι να βγάλετε μία φωτογραφία σας ή να τραβήξετε ένα video με το οποίο θα στέλνετε τον χαιρετισμό σας στους αστροναύτες μαζί με την ερώτησή σας. Εν συνεχεία το ανεβάζετε στο Instagram  με το hashtag  #HelloFromEarth αναμένοντας την απάντηση.

Οι κύριοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκεί πάνω έτοιμοι να δεχθούν τις ερωτήσεις σας είναι ο Rick Mastracchio της NASA και ο Koichi Wakata της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης Διαστήματος.

Στις 14 Μαρτίου μέσω του Live From Space θα δείτε ζωντανά αν θα απαντηθούν οι… διαστημικές απορίες  σας.