choice

Rethink Athens : Έτσι θα είναι η Αθήνα σε δύο χρόνια

Η έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 19 Φεβρουαρίου και θα συνεχίσει να υποδέχεται το κοινό της έως τις 10 Μαρτίου στη Στοά Αρσακείου.

19 ειδικά διαμορφωμένα καταστήματα της στοάς έχουν μετατραπεί σε εκθεσιακούς αλλά και χώρους μελέτης και εκδηλώσεων. 42 ειδικά τεύχη, 12 video walls, ενημερωτικά έντυπα, φωτοαπεικονίσεις και αναρτημένα αρχιτεκτονικά σχέδια, δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να δει την εικόνα που θα παρουσιάζει η Αθήνα σε δύο χρόνια από σήμερα.

Το σχέδιο της «ανασυγκρότησης του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου», είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού τον οποίο επεξεργάστηκε η Πολιτεία.

Τι πρόκειται να αλλάξει;

- Οι οδοί Πανεπιστημίου και Πατησίων (μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο) μετατρέπονται σε πράσινους δρόμους για μεικτή κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων, του ΤΡΑΜ, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας.

- Ανασχεδιάζεται η πλατεία Ομόνοιας.

- Επεκτείνεται το Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Αιγύπτου.

- Δημιουργείται ποδηλατόδρομος από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι την πλατεία Ομονοίας.

-  Κατασκευάζονται υπόγειοι ταμιευτήρες βρόχινου νερού, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη δημιουργία επαρκούς αποθέματος για την άρδευση του πρασίνου της περιοχής και τον καθαρισμό του δημόσιου χώρου.

- Φυτεύονται 800 νέα δέντρα.

Το video που ακολουθεί παρουσιάζει μέσα σε 7 λεπτά την Αθήνα όπως θα είναι στο μέλλον.