choice

Το σμαράγδι του Ινδικού Ωκεανού

Μόνο ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό έχει κερδίσει τον παραπάνω τίτλο. Και δεν είναι άλλο από τον Μαυρίκιο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα νησιά του συμπλέγματος Mascarenes, ανατολικά της Μαδαγασκάρης με συνολική έκταση 2.040 τετρ. χλμ.

Ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα και από τότε ακόμα υπήρξε καταφύγιο για πάρα πολλούς ταξιδιώτες διαφορετικών εθνικοτήτων. Το ότι προσελκύει συνεχώς επισκέπτες δεν αποτελεί έκπληξη. Με ένα μαγευτικό τοπίο και με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών του, ο Μαυρίκιος είναι ένας επίγειος παράδεισος.

Εξωτικός και ελκυστικός φιλοξενεί ένα χαρούμενο μείγμα εθνικοτήτων. Ινδοί, Ευρωπαίοι, Κρεολοί, Κινέζοι, Αφρικανοί και Μουσουλμάνοι συνθέτουν αρμονικά τη γοητευτική ατμόσφαιρα των διαφόρων εθίμων, εορτών, χορών αλλά και γεύσεων. Οι κάτοικοι ζουν αρμονικά μεταξύ τους σεβόμενοι ο ένας τις παραδόσεις του άλλου.

Το τροπικό αυτό νησί διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία εξωτικών τοπίων. Παρθένες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, τροπικά δάση και επιβλητικά βουνά κερδίζουν τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Όσοι αγαπούν τις καταδύσεις δεν χάνουν την ευκαιρία για θαλάσσιες εξερευνήσεις  στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο να περιβάλει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Στα νερά του Μαυρίκιου βρίσκουν καταφύγιο διάφορα είδη καρχαριών, παλαμίδες, ο κίτρινος τόνος, barracuda, το μπλε ή μαύρο marlin και πολλά άλλα, ενώ σπάνια φυτά και είδη ζώων ευημερούν στα δάση του.

Αυτό όμως που κάνει το συγκεκριμένο νησί να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους προορισμούς είναι η φιλοξενία των κατοίκων του. Υποδέχονται τον κόσμο πάντα με ένα χαμόγελο, με λεπτότητα και ευγένεια.

Το υπερβολικά όμορφο τροπικό νησί του Μαυρίκιου ικανοποιεί τα όνειρα κάθε ταξιδιώτη.