choice

Λόφοι γεμάτοι χρώματα και σχέδια στην Κίνα

Στην βορειοδυτική Κίνα υπάρχει μια πόλη που ονομάζεται Zhangye και που χιλιάδες χρόνια πριν αποτελούσε μια από τις πλουσιότερες πόλεις της χώρας. Ήταν η εποχή του «δρόμου του μεταξιού» όπου χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη την επέλεγαν για να πραγματοποιήσουν σε αυτήν τις εμπορικές τους συναλλαγές.

Κάποια στιγμή όμως ο δρόμος του μεταξιού εγκαταλείφθηκε και ολόκληρη η περιοχή άρχισε να παρακμάζει. Σταδιακά οι κάτοικοι της πόλης Zhangye άφησαν στην άκρη το εμπόριο και στράφηκαν στην καλλιέργεια της γης και στην κτηνοτροφία.

Πριν μερικά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα για μία ταινία η οποία με το που προβλήθηκε συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου. Συγκεκριμένα, αυτό που «μάγεψε» το κοινό ήταν τα φυσικά τοπία όπου έγιναν τα γυρίσματα πολλών σκηνών της ταινίας.

Ο λόγος είναι προφανέστατος. Οι λόφοι της περιοχής θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής με απίστευτα χρώματα αλλά και γεωμετρικά σχέδια που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο! Πρόκειται για ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, γνωστό και ως «Danxia landform». Danxia σημαίνει «ρόδινο σύννεφο» και είναι ένας σχηματισμός που δημιουργείται από κόκκινο ψαμμίτη που έχει διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου, σε μια σειρά από βουνά που περιβάλλονται από απότομους βράχους και ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς.

Όπως είναι φυσικό η περιοχή έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και τουρίστες από όλο τον κόσμο την επισκέπτονται για να θαυμάσουν τις δημιουργίες της μητέρας φύσης. Μάλιστα η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς ,αποφάσισε να συμπεριλάβει το φαινόμενο Danxia landform της Κίνας στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς την 1η Αυγούστου του 2010.