choice

Τρισδιάστατα ολογράμματα στην Biennale της Σιγκαπούρης

Μία ομάδα καλλιτεχνών με την ονομασία Teamlab κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στην  Biennale 2013 της Σιγκαπούρης, με μία δημιουργία που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η συγκεκριμένη ομάδα κατασκεύασε ένα λαβύρινθο γεμάτο με τρισδιάστατα ολογράμματα που είχαν το μέγεθος ανθρώπων αλλά και ζώων, τα οποία αντιδρούν στην παρουσία ανθρώπων!

Πρόκειται για μία εγκατάσταση διαδραστικής ψηφιακής τέχνης, με ολογράμματα ανθρώπων ντυμένων με φορεσιές της ιαπωνικής παράδοσης, που παίζουν μουσικά όργανα ή επιδίδονται σε χορούς παρέα με διάφορα ζώα.

Το εκπληκτικό είναι ότι η ομάδα των καλλιτεχνών τοποθέτησε ειδικούς αισθητήρες σε κάθε χαρακτήρα έτσι ώστε να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες της Biennale. Όταν οι χαρακτήρες «νιώσουν» την παρουσία κάποιου επισκέπτη, σταματούν να παίζουν μουσική ή να χορεύουν και υποκλίνονται! Όσο για τα ζωάκια, μπορούν να τρέξουν ή να πηδήξουν!

Η εκπληκτική αυτή εγκατάσταση έχει την ονομασία «η ειρήνη μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και χωρίς τάξη» και βρίσκεται στο Μουσείο Τέχνης της Σιγκαπούρης και η διάρκειά της είναι από 26 Οκτωβρίου έως και 16 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να απολαύσετε το video για να πάρετε μία γεύση.