choice

Η Πύλη του Ήλιου: Αίνιγμα χωρίς λύση;

Στην Βολιβία, στην αρχαία πολιτεία Τiahuanaco και σε υψόμετρο 3.825 μέτρων βρίσκεται η Πύλη του Ήλιου.

Η Πύλη είναι ένας μονόλιθος βάρους 11 τόνων, με άγνωστη ημερομηνία κατασκευής αλλά και άγνωστους αυτούς που την κατασκεύασαν .Μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κάποιος να μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει τα σύμβολα που φέρει πάνω της, αλλά ούτε και να τα αποκωδικοποιήσει.

Τα σύμβολα της απεικονίζουν παράξενες ανθρώπινες φιγούρες, ζώα αλλά και μυστηριώδη πουλιά που δεν υπάρχουν στο ζωικό βασίλειο της γης. Ο ηλιακός Θεός Viracocha κρατώντας κεραυνούς στα χέρια του, δεσπόζει στο κέντρο  της πύλης ενώ σύμφωνα με τον Γερμανό αρχαιολόγο Arthur Posnasky η αληθινή ηλικία της Πύλης του Ήλιου πρέπει να ξεπερνά τα 15.000 χρόνια.

Ο θρύλος πάντως την έχει ντύσει με μια ιδιαίτερη γοητεία…

Έχει λεχθεί ότι αποτελεί ένα πλανητικό ημερολόγιο με κεντρικό άξονα τον πλανήτη Αφροδίτη. Παραμένει βέβαια άγνωστο μέχρι τώρα το πως γνώριζαν τότε με τόση ακρίβεια τις τροχιές των πλανητών.

Ο ερευνητής W. Perry υποστηρίζει ότι οι Αιγύπτιοι είναι αυτοί που κατασκεύασαν την Πύλη του Ήλιου. Στο έργο του «The children of the sun» αναφέρει την περιοχή σαν αποικία των Αιγυπτίων και τον Θεό Ρα στο κέντρο της πύλης. Το γεγονός βέβαια ότι τα πλοιάρια των Αιγυπτίων ήταν φτιαγμένα από έβενο για τα ταξίδια τους στην Μεσόγειο, καθιστά ένα υπερατλαντικό ταξίδι σχεδόν ανέφικτο.

Οι συγγραφείς Σ. Δωρικός και Κ. Χατζηγιάννης στο σύγγραμμά τους «οι Ινκας Μιλούσαν Ελληνικά», συνδέουν την γλώσσα των Quechua με την αρχαία Ελληνική βρίσκοντας 850 λέξεις με ίδια ετυμολογία. Παράλληλα συνδέουν την πόλη Αία με το Tiahuanaco και την αρχαία Κολχίδα  το 3000 π.χ.

Η θεωρία ότι η Ατλάντια τεχνολογία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της  πύλης για να μην ξεχαστεί το μεγαλείο της Ατλαντίδος είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί. Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, οι Άτλαντες με την υπέρτατη τεχνολογία που  είχαν στα χέρια τους μετέφεραν το μεγαλιθικό μνημείο στην κορυφή των Άνδεων.

Έχει ακουστεί ακόμη ότι η Πύλη είναι ένα Star Gate, μία αστρική πύλη δηλαδή που φτιάχτηκε από εξωγήινους ώστε να μπορούν εύκολα να επισκέπτονται τον πλανήτη μας. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι η NASA το 2000 έστειλε στην περιοχή μία αποστολή για να φασματοκοπήσει ολόκληρο το μνημείο.

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει ποιοι και γιατί την κατασκεύασαν  αλλά και πώς μεταφέρθηκε εκεί πάνω, καθιστά την Πύλη του Ήλιου ένα από τα  μεγαλύτερα αινίγματα του πλανήτη μας.