choice

Ancients: Ο αρχαίος κύκλος του ηλιοβασιλέματος στον ουρανό της ερήμου

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να απολαύσεις καλύτερα τον ουρανό, θα πρέπει να βρίσκεσαι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Φανταστείτε λοιπόν να βρίσκεστε σε μία έρημο!

Το video ακολουθεί τον αρχαίο κύκλο του ηλιοβασιλέματος, της νύχτας, της ανατολής σε μία διαρκή κίνηση, αδιάσπαστη από το χρόνο στη ζωή μας.

Ο φωτογράφος Nicolas Bauer βρέθηκε για 12 ολόκληρες μέρες στην έρημο Atacama στη βόρεια Χιλή για να φωτογραφήσει τον ουρανό και να δημιουργήσει ένα timelapse που κυριολεκτικά σε καθηλώνει.

Κατασκήνωσε στον οικισμό San Pedro de Atacama, μία περιοχή γνωστή για την παρατήρηση των αστεριών στα 2600 μέτρα, στους πεντακάθαρους ουρανούς της ερήμου. Μάλιστα για τον λόγο αυτό πολλά τηλεσκόπια από πολλές χώρες είναι εγκατεστημένα εκεί. Το ταξίδι του ήταν γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες, αλλά όπως λέει και ο ίδιος «…μια περιπέτεια δεν είναι πλήρης εάν δεν υπάρχουν αναποδιές». Χαρακτηριστικό είναι ότι τις πρώτες ημέρες της παραμονής του εκεί, έχασε κάποιες αποσκευές του με εξοπλισμό που του ήταν απαραίτητος.

«Πήγα στην περιοχή σε μια εποχή που η Αφροδίτη βρισκόταν πολύ κοντά στο κέντρο του Γαλαξία μας, ένα αστρονομικό γεγονός που πραγματοποιείται μόνο κάθε οκτώ χρόνια περίπου. Συνδύασα επίσης χρονικά την επίσκεψή μου με τη φθινοπωρινή ισημερία , η οποία είναι μια καλή εποχή του χρόνου για να φωτογραφίσω το Ζωδιακό φως , το ουράνιο φαινόμενο που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία που διασπάται στο διαπλανητικό χώρο» δήλωσε ο Nicolas Bauer στο National Geographic.

Εσείς καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το εξαιρετικό αποτέλεσμα .