choice

Must προορισμός η Αθήνα σύμφωνα με τους New York Times!

Για την αμερικανική εφημερίδα, η Αθήνα είναι η πόλη που «επιστρέφει» μετά την οικονομική κρίση. Οι New York Times, σε πρόσφατο άρθρο τους, περιλαμβάνουν την Ελληνική πρωτεύουσα στους 52 προορισμούς που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος το 2014.

Πέρα από την Αθήνα υπάρχουν και άλλες Ευρωπαϊκές επιλογές που αξίζει κανείς να δει από κοντά, όπως:  οι ακτές της Αλβανίας, το Ρόντερνταμ, η Φρανκφούρτη, η Σκωτία, το Γιόρκσαϊρ στη Βρετανία, το Βατικανό, τα Χάιλαντς στην Ισλανδία, η Ουμέα στη Σουηδία, η πόλη Άντερματ στην Ελβετία, ο Αρκτικός Κύκλος, η πόλη Σουμπότιτσα στη Σερβία, το Έλσινορ στη Δανία, το βρετανικό Κάρτμελ, η Βιέννη και η πόλη Βαραζντίν στην Κροατία.

Ο συντάκτης του αφιερώματος αφήνει να εννοηθεί, ότι οι λόγοι που κάνουν την Αθήνα must προορισμό έχουν σχέση με το πολιτισμό της. Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η καινοτομία μπορεί να ανθήσει ακόμα και στις δυσκολότερες περιόδους. Το βασικό παράδειγμα είναι η αρχαία πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία χτυπήθηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση και όμως εμφανίζει αλλαγές σε παλιά και νέα αξιοθέατα. Πρώτα τα παλιά: Στην Ακρόπολη, οι διάσημες Καρυάτιδες εξακολουθούν να αποκαθίστανται το 2014, με τη διαδικασία να επιβλέπεται από το Μουσείο της Ακρόπολης. Και μετά τα καινούργια: Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που ανοίγει την άνοιξη. Αναγέννηση ζουν και οι γειτονιές, όπως το Μοναστηράκι και ο Κεραμεικός-Μεταξουργείο. Η τελευταία περιοχή, μάλιστα, θα πρωταγωνιστήσει το 2015 με την εκδήλωση ReMap που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Οι τουρίστες θα έχουν μια νέα επιλογή μέχρι το καλοκαίρι οπότε και έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Emporikon Hotel στην Αιόλου, ενός δρόμου που φιλοξενεί μια σειρά νέων επιλογών για φαγητό»